Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και δεύτερο περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας (video)

ΚΤΕΛ
04 Ιουλίου 2022 / 10:19

Οι 27 επιβάτες μεταφέρθηκαν σώοι με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας στην Αθήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Άγιο» είχαν χθες το βράδυ, οι 27 επιβάτες και ο οδηγός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το οποίο έπιασε φωτιά εν κινήσει κι ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο βραδινό δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα.

Το συμβάν συνέβη γύρω στις 11.15 το βράδυ στη θέση Καρτέρι, 15 μόλις λεπτά μετά την αναχώρησή του λεωφορείου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η φωτιά που ξέσπασε στο πίσω μέρος του οχήματος, έγινε άμεσα αντιληπτή από τον οδηγό που σταμάτησε το λεωφορείο και επιχείρησε να την κατασβέσει με τους πυροσβεστήρες αλλά δεν τα κατάφερε.



Επί τόπου έσπευσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς η φωτιά κατέκαψε ολοσχερώς το λεωφορείο. Δέματα και αποσκευές ωστόσο κατάφεραν να γλιτώσουν από τις πύρινες φλόγες.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τάσος Τσιμπούλης όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και μετά από λίγη ώρα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Το καμένο λεωφορείο μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο, πλησίον του σημείου που έγινε το συμβάν, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος και αυτοψία, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Πυροσβεστική Θεσπρωτίας.

Από ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με τον κ.Τσιμπούλη, το όχημα ήταν ηλικίας 19 ετών με δυνατότητα χρήσης για άλλα 8 χρόνια (η κυκλοφορία τους παύει στα 27 χρόνια) και είχε περάσει τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ. Σύμφωνα με τον κ.Τσιμπούλη, το λεωφορείο διέθετε τόσο τοπική όσο και πανελλαδική ασφάλιση.

Το περιστατικό αυτό συνέβη σχεδόν ένα μήνα μετά από ακόμη ένα αντίστοιχο που αφορούσε και πάλι σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ήταν σταθμευμένο για λίγα λεπτά, σε θέση πάρκινγκ, κοντά στο Μενίδι Αμφιλοχίας.

Το συμβάν συνέβη στις 5 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα μετά δεν έχει εκδοθεί ακόμη το πόρισμα της Πυροσβεστικής Αμφιλοχίας για τα αίτια της πυρκαγιάς, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο κ.Τσιμπούλης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Φωτογραφία - video: thespro.gr