Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καμπανάκι» στην Περιφέρεια Ιονίων για τα κρούσματα - σύσκεψη με τους ξενοδόχους

Κρούσματα
30 Ιουνίου 2022 / 10:28

Tηλεδιάσκεψη με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Καταλυμάτων των τεσσάρων νησιών του Ιονίου, προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή "γραμμή" αντιμετώπισης του ζητήματος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αλματώδης αύξηση των μολύνσεων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί της Κέρκυρας. Ενδεικτικά το τελευταίο δεκαήμερο ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει συνολικά 2.475 θετικά τεστ. 

Με δεδομένο το μεγάλο ρεύμα των τουριστικών ροών που αναμένεται τη φετινή σεζόν, αλλά και την κατάργηση των μέτρων προστασίας, η Περιφέρεια εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, σε περιπτώσεις κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι μετά την "απελευθέρωση", σταμάτησε πλέον να υπάρχει σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού για ξενοδοχείο καραντίνας. 

Προκειμένου να μπουν κάτω τα δεδομένα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Καταλυμάτων των τεσσάρων νησιών του Ιονίου, με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Μελίτα Ανδριώτη και Τουρισμού Αλέξανδρο Αλεξάκη, προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή "γραμμή" αντιμετώπισης του ζητήματος. 

Μία λύση που θα πέσει στο τραπέζι, όπως λέει στην "Ε" η Μελίτα Ανδριώτη, είναι να επαναλειτουργήσει το ίδιο ξενοδοχείο που λειτουργούσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια ως ξενοδοχείο καραντίνας, με τη διαφορά ότι η διαμονή θα πληρώνεται από τους ίδιους  του νοσούντες, εφόσον φυσικά η κατάστασή τους δεν είναι τόσο σοβαρή ώστε να χρειαστούν νοσηλεία.

«Θα ακούσουμε τις απόψεις των ξενοδόχων και των καταλυμάτων, ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε, για περιπτώσεις πελατών τους που ενδέχεται να νοσήσουν» συμπληρώνει η κ. Ανδριώτη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ