Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεσμοί συνεργασίας του Ι.Π με το Πανεπιστήμιο Delaware των ΗΠΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
30 Ιουνίου 2022 / 08:44

Η διακεκριμένη καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Delaware των ΗΠΑ Xρυστάλλα Μουζά θα συνεργαστεί ερευνητικά με το Τμήμα Πληροφορικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς όφελος της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητάς του με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου του ιδρύματος, καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου.

Η διακεκριμένη καθηγήτρια στον τομέα της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών και Διευθύντρια της Σχολής «Επιστημών της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστήμιου Delaware των ΗΠΑ Xρυστάλλα Μουζά θα συνεργαστεί ερευνητικά με πανεπιστημιακούς και φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών.

Η συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) που υποστηρίζεται από το Institute of International Education των ΗΠΑ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συνεργασία

Η κ. Μουζά που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κέρκυρα, πρόκειται να συνεργαστεί με τον Επίκουρο Καθηγητή Σπυρίδωνα Δουκάκη και την ερευνητική ομάδα του τομέα Νευροεκπαίδευσης του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, όπου και θα μελετήσουν ερευνητικά ζητήματα που σχετίζονται α) με την Τεχνολογική, Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου των προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών πληροφορικής και β) με την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών στην κυβερνοασφάλεια.

«Αυτού του τύπου οι διεπιστημονικές συναντήσεις και συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές για την καινοτομία και για το μέλλον της Ελλάδας δημιουργώντας και πολλές οικονομικές προοπτικές -ελπίζουμε- για τα παιδιά. Αλλά και φυσικά και για εμάς στην Αμερική, να μάθουμε περισσότερα για την εξαιρετική δράση που γίνεται από τους καθηγητές του Ι.Π», τόνισε η κ.Μουζά.

Μάλιστα, καθώς το τμήμα Πληροφορικής, από το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, η συνεργασία θα ενισχυθεί με πρόσθετες συνέργειες και με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία προκειμένου να συζητηθούν σειρά θεμάτων, όπως ζητήματα θεσμικού πλαισίου που εφαρμόζονται σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε σχέση με τα ελληνικά, συμμετείχαν ο Πρύτανης του Ι.Π Ανδρέας Φλώρος, η κ. Μουζά, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Μάνος Μάγκος, ο κ.Δουκάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ