Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καμιά αλλαγή στο θεσμό του κυπέλλου από την ΕΠΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
29 Ιουνίου 2022 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Χωρίς να αλλάξει κάτι στη διεξαγωγή του κυπέλλου Ελλάδος προχώρησε η ΕΕΑ σε συνεδρίασή της στα γραφεία της ΕΠΟ την Τετάρτη 29 Ιούνη.

ΑΘΗΝΑ. Χωρίς να αλλάξει κάτι στη διεξαγωγή του κυπέλλου Ελλάδος προχώρησε η ΕΕΑ σε συνεδρίασή της στα γραφεία της ΕΠΟ την Τετάρτη 29 Ιούνη. Μιλάμε για ένα θεσμό  που μετέχει ο κυπελλούχος Κέρκυρας (Αστέρας Πετριτή) και μετά την τρίτη φάση και οι επαγγελματικές ομάδες. Είναι ένας θεσμός που πέρσι η ΑΕ Λευκίμμης, αφού πέρασε τρεις φάσεις απέκλεισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μια επαγγελματική ομάδα και μάλιστα σε ουδέτερο γήπεδο  (Γιάννινα).

Για τον Αστέρα Πετριτή αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να είναι έτοιμος για την πρώτη φάση του κυπέλλου, αν θέλει στο θεσμό αυτό να διεκδικήσει κάτι, εκτός και αν απλά αποφασίσει να παίξει λόγω της υποχρεωτικότητας να το κάνει.

Να αναφέρουμε τι αποφάσισε η Επιτροπή και έλαβε ομόφωνη απόφαση για το θεσμό του κυπέλλου.

  • Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια