Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίσχος! Είχε διαγάγει βίον σύννομον!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
28 Ιουνίου 2022 / 17:20

Δεν είχε ξανασκοτώσει 15χρονο και η διαγωγή του στην φυλακή πλήρης θρησκευτικής κατανύξεως απέδειξε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια κάθειρξη, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

Το ίδιο συνέβη και τώρα, όπου κατατέθηκε το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας. Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία. Να προσθέσω εδώ ότι η απόφαση πάρθηκε με σχετική πλειοψηφία 4-3. Μειοψήφισαν οι 3 τακτικοί δικαστές ενώ και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του ελαφρυντικού.

Οι τέσσερις που ουσιαστικά έβγαλαν το δολοφόνο απ' τη φυλακή είναι οι ένορκοι, εμείς οι πολίτες δηλαδή. Κι εδώ καταλαβαίνουμε πόσο βαθιά έχει ποτίσει η απάνθρωπη συντηρητικότητα κι έχει αγκιστρωθεί η σύννομη αυτοδικία και η κρατική εκδίκηση μέσα στο πετσί της σιωπηλής πλειοψηφίας.

Στρίβειν διά των ενόρκων όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης για την (αμετακλήτως κριθείσα) εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και συμπληρώνει:

Τα δέκα χρόνια και κάτι ψιλά που εξέτισε ο δολοφόνος ήταν μια απροσδόκητη εξαίρεση στον κανόνα της συστημικής ατιμωρησίας, που εξηγείται μόνο από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Οπότε μπορείτε και σεις να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην σκοποβολή όχι μόνο σε αναρχοδιαδηλωτοαλητόπουλα αλλά και να τινάξετε τα μυαλά εκείνου του πιτσιρικά που ενοχλεί τους τουρίστες κατεβαίνοντας τη πλατεία με το πατίνι του. Σίγουρα θα φάτε καμπάνα πολύ λιγότερη από 10 χρόνια γιατί θα είναι μια ενέργεια υπέρ του εθνικού μας προϊόντος του τουρισμού. Εσείς συμπολίτες που ζείτε φρόνιμα σύννομα δουλικά με κατεβασμένο το κεφάλι. Θα έγραφα ντροπή για το σοφρωνιστικό - δικαστικό σύμπλεγμα αν αυτές οι λέξεις δεν ήσαν συνώνυμες ενός απαραίτητου εξαρτήματος του ανάλγητου εμφυλιοπολεμικού εκδικητικού κράτους.

Υ.Γ. Κατά τραγική σύμπτωση η απόφαση χαϊδέματος των δολοφόνων έρχεται τρείς μέρες μετά από την 29η επέτειο γενεθλίων του Αλέξη.