Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κονδύλι 1 εκατ. ευρώ για επικαιροποίηση των μελετών του οδικού άξονα Βορρά - Νότου

Κώστας Καραμανλής
28 Ιουνίου 2022 / 13:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ένα εκατομμύριο ευρώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,

προκειμένου για την ωρίμανση της μελέτης του οδικού άξονα Βορρά -Νότου, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, αν και το έργο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του, ωστόσο είναι διατεθειμένος να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, ύψους 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να επικαιροποιήσει τις μελέτες.

«Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό που πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ και δεσμεύομαι ότι αυτά τα χρήματα μπορώ να τα δώσω στην Περιφέρεια άμεσα για να μπορέσει να τρέξει η μελέτη και αφού ωριμάσουμε τη μελέτη να δούμε από πού μπορούμε να βρούμε τα χρήματα. Δεν είμαστε ώριμοι όμως αυτή τη στιγμή να κάνουμε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση ή να δεσμευθούμε δίνοντας φρούδες ελπίδες ότι αυτό το έργο θα ξεκινήσει αύριο. Δεν θα ξεκινήσει αύριο, διότι δεν έχει ωριμάσει μελετητικά στο σύνολό του. Η Περιφέρεια χρειάζεται κάποια κονδύλια, εδώ είμαστε για να τη βοηθήσουμε», διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής δίνοντας ότι το έργο θα δώσει μια ολιστική λύση στο ζήτημα των οδικών υποδομών του νησιού.

Για το συγκεκριμένο πάντως έργο προηγήθηκε εκτενής συζήτηση στην κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού, με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης α’ και β΄βαθμού και φορέων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ