Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πακέτο» 250 εκατ. ευρώ στην Κέρκυρα για ύδρευση, οδική ασφάλεια και λιμάνια (video)

Κώστας Καραμανλής
28 Ιουνίου 2022 / 13:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πακέτο έργων 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο νησί. Σε δηλώσεις, του μετά το πέρας της κλειστής σύσκεψης, διάρκειας δυο ωρών που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και φορέων όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά μέτωπα, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης για την πόλη της Κέρκυρας αλλά και για ολόκληρο το νησί, στα έργα οδικής ασφάλειας αλλά και στην αναβάθμιση των λιμένων του Αγ.Στεφάνου Αυλιωτών, στο Αυλάκι Οθωνών αλλά και στο Μαθράκι.



Ειδικότερα τα έργα υποδομών που ανακοινώθηκαν και αναμένεται να εκτελεστούν άμεσα είναι τα εξής:

- Έργο ύδρευσης πόλης Κέρκυρας, π/υ 22 εκατ. ευρώ

- Έργο 170 εκατ. ευρώ για την επίλυση του υδροδοτικού προβλήματος όλου του νησιού

- Έργα οδικής ασφάλειας 32 εκατ. ευρώ που θα εκτελεστούν σε συνεργασία με την ΠΙΝ και η δημοπράτηση θα γίνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

- Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση τριών λιμένων της Κέρκυρας (Αγ.Στεφάνος Αυλιωτών, Αυλάκια Οθωνών, Μαθράκι), π/υ 27 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα με την παρουσία μου εδώ σηματοδοτούμε έργα σχεδόν 250 εκατ. ευρώ. Άκουσα όλους τους τοπικούς άρχοντες και σημείωσα όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν σταματάμε εδώ. Ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα έχει γίνει για να δούμε μια Κέρκυρα που αφήνει το χθες πίσω και η οποία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», ανέφερε ο κ.Καραμανλής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ