Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθλητικό φεστιβάλ στην Κάτω Πλατεία το Σάββατο

ΕΣΥΝ – ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ
24 Ιουνίου 2022 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη μάστιγα της εποχής τα ναρκωτικά, χρειάζεται καθημερινή μάχη για να τα κρατήσει κανείς μακριά από τα παιδιά και η ενημέρωση αρχικά και ο αθλητισμός στη συνέχεια είναι ένα σκαλοπάτι που βοηθάει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη μάστιγα της εποχής  τα ναρκωτικά, χρειάζεται καθημερινή μάχη για να τα κρατήσει κανείς μακριά από τα παιδιά και η ενημέρωση αρχικά και ο αθλητισμός στη συνέχεια είναι ένα σκαλοπάτι που βοηθάει.

Το παράρτημα Κέρκυρας  του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών δίνει αγώνα γι αυτό και κάθε χρόνο με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνει αγώνα και ενημερώνει παιδιά και γονείς ώστε να μείνουν μακριά από κάθε είδους «ουσία». Και δεν περνάει μόνο μηνύματα κατά των ναρκωτικών, αλλά και άλλα που έχουν να κάνουν με την Ειρήνη, την συναδέλφωση, την κοινωνικότητα.

Για το 2022 ήδη το ΕΣΥΝ έκανε μια πρώτη εντυπωσιακή εκδήλωση στις Νυμφές με τη βοήθεια του Αχιλλέα και πολλών φίλων που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, εννέα ομάδες ποδοσφαίρου που αποτελούσαν 220 μαθητές, πήραν μέρος και μαζί μάθημα ζωής στην εκδήλωση. Σάββατο 25 Ιουνίου στην Κάτω Πλατεία έχουμε την 2η εκδήλωση όπου αναμένεται πραγματικά να γίνει μια μεγαλειώδης γιορτή. Και αυτό γιατί θα συμμετάσχουν συνολικά 19 αθλητικά σωματεία από 9 ποδοσφαιρικές ακαδημίες, 7 συλλόγους μπάσκετ, 3 ομάδες χάντμπολ και επί πλέον το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αη Μαθιά.  Μιλάμε για πάνω από 450 παιδιά θα ζήσουν στιγμές μοναδικές, θα ενημερωθούν για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και κυρίως ότι πρέπει να ζουν σε μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.

Είναι μια εκδήλωση που πραγματικά θα γεμίσει ζωή και θα πλημυρίσει με παιδικές φωνές την Κάτω Πλατεία, παράλληλα δεν ένα σχολείο που πρέπει μέσα από αυτό όλοι να δίνουμε τον αγώνα για «ελεύθερη ζωή χωρίς ουσίες».  Υπάρχει από το ΕΣΥΝ πρόσκληση ανοικτή για όλους να βρεθούν εκεί, ενώ το σύνθημα  είναι «Αγώνας για ελεύθερη από ουσίες ζωή».

Στο δελτίο τύπου του ΕΣΥΝ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…. Το αθλητικό και πολιτιστικό «ταξίδι»  του ΕΣΥΝ συνεχίζεται το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 17:00 στην πόλη της Κέρκυρας, στην Κάτω Πλατεία, με μεγάλη αθλητική εκδήλωση και τη συμμετοχή περίπου 450 παιδιών μέσα από 9 ποδοσφαιρικές ακαδημίες, 7 συλλόγους μπάσκετ, 3 ομάδες χάντμπολ και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αη Μαθιά.

Το φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθιά, με βραδιά ποίησης, θέατρο και χορού.

Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών συνδιοργανώνονται με τη θεραπευτική μονάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και έχουν τη στήριξη δεκάδων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, πολλών επιστημονικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, του Εργατικού Κέντρου και φορέων της τοπικής διοίκησης…».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια