Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει στις 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 30

εμβόλιο
23 Ιουνίου 2022 / 18:37

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν ενώ όπως γίνεται γνωστό η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, η Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει στους άνω των 30 να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει άμεσα και τις επόμενες μέρες θα μπορεί οποιοσδήποτε άνω των 30 ετών, είτε έχει υποκείμενο νόσημα είτε όχι, να κάνει την τέταρτη δόση που θα τον θωρακίσει απέναντι στις συνέπειες των υποπαραλλαγών Ο4 και Ο5.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει η ισχυρή σύστασή της από τις 4 Απριλίου για τη διενέργεια τέταρτης δόσης στους άνω των 60 ετών καθώς κινδυνεύουν με σοβαρές νοσήσεις και ειδικά εκείνοι οι οποίοι έχουν χρόνια νοσήματα.

Πηγή: ΕΡΤ NEWS