Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πες όχι στη βία» βροντοφώναξαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας (video)

3ο ΓΕΛ Κέρκυρας
23 Ιουνίου 2022 / 11:15

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση η παρουσίαση του βιβλίου που έγραψαν τα παιδιά με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πες όχι στη βία, πάρε θέση τώρα, απέδειξε το διαφορετικό», βροντοφώναξαν χθες το βράδυ οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας στέλνοντας μηνύματα αφύπνισης και περιφρούρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Αφορμή αποτέλεσε η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Προσκοπείο στο Φαληράκι για την παρουσίαση του βιβλίου που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά με τίτλο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έναν πυρακτωμένο κόσμο - Λόγια και εικόνες από μαθήτριες και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας». Πρόκειται για τον πολύτιμο καρπό της συνεργασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας με τη Διεθνή Αμνηστία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της «Εγώ κι Εσύ Μαζί» για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος αλλά και η υπεύθυνη τομέα εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Μαρία Νακασιάν, ενώ παρέστησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου Ιφιγένεια Ρακοπούλου, στο πλαίσΙιο του προγράμματος οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα μείζονα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα και τα απέδωσαν μέσα από την Τέχνη, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει εξοβελιστεί από το ελληνικό λύκειο.



Έτσι τα παιδιά με περισσό ζήλο και ζέση αγκάλιασαν αυτό που στερούνται ως μια δημιουργική διέξοδο και επικοινωνία με την κοινωνία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν και τις άλλες δράσεις που εκπόνησαν, όπως πανό, κολάζ, σελιδοδείκτες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διηγήματα και σύντομα άρθρα και ποιήματα γραμμένα από εκείνα.

Συντονιστής του προγράμματος για τα Ιόνια Νησιά υπήρξε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2019 σε όλες τις βαθμίδες, ενώ συμμετείχαν 18 σχολεία από την περιφέρειά μας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ