Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όσο υπάρχουν παιδιά στο μπάσκετ υπάρχει ελπίδα

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΦΑΙΑΚΑΣ
22 Ιουνίου 2022 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάνοντας ένα σχόλιο χθες για το μπάσκετ της Κέρκυρας τη συμμετοχή πολλών ομάδων στην Α1,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάνοντας ένα σχόλιο χθες για το μπάσκετ της Κέρκυρας  τη συμμετοχή πολλών ομάδων στην Α1, αλλά ουσιαστικά τη διάσπαση των δυνάμεων που έχει σαν αποτέλεσμα τη χαμηλή ποιότητα του, σταθήκαμε στις προσπάθειες Φαίακα και ΚΓΣ που έχουν ακαδημίες και αποτελούν ελπίδα για  κάτι καλύτερο αύριο.

Αν και οι «μικροί» ηλικιακά αθλητές στις ομάδες του νησιού, είναι για να συμπληρώνουν το ρόστερ (εξαίρεση τη σεζόν που έληξε ο Φαίακας, που έπαιξε με βάση παιδιά της Ακαδημίας), εμείς θεωρούμε ότι… «όσο υπάρχουν παιδιά και ακαδημίες, υπάρχει και ελπίδα ανάκαμψης».

Ο Φαίακας έχοντας ένα μικρό γηπεδάκι που παραχωρήθηκε από τον Δήμο στις Κουλίνες, διατηρεί μια ακαδημία η οποία φέτος μάλιστα πήρε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ στους παίδες και διεκδίκησε την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία για το μπάσκετ και πρέπει μέσα από αυτό να δούμε το μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι από τις 11-12 ομάδες ανδρών του πρωταθλήματος ακαδημίες με συμμετοχή στο πρωτάθλημα παίδων είχαν μόνο 4, Φαίακας, ΚΓΣ, Ναυσίθοος και Πήγασος Ν. Κέρκυρας. Αυτό λέει πολλά.

Ο Φαίακας που έχει μια ακαδημία που δουλεύει πολύ, αν και η σεζόν είναι στο τέλος της, φρόντισε πριν το κλείσιμο μια ηλικιακή ομάδα να πάει στα Γιάννενα για να δώσει αγώνες, κάτι αναγκαίο για να τονώσεις το ενδιαφέρον των παιδιών και να τους δώσεις παραστάσεις αγωνιστικές, απαραίτητες για τη συνέχεια. Σωστή κίνηση που βοηθάει.

Για τη μετάβαση στα Γιάννενα και τους αγώνες (καμιά σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα σε αυτούς) έκανε την παρακάτω ενημέρωση:        

«Με επιτυχία έγινε το ταξίδι στα Ιωάννινα το Σάββατο 18 Ιουνίου. Πάνω από 40 άτομα συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι όπου αγωνίστηκαν τρεις ομάδες μας με τον ΑΤΛΑ Ιωαννίνων και την ομάδα του IBC. Ευχαριστούμε τους γονείς και φίλους της ομάδας μας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Επίσης ευχαριστούμε τον υγειονομικό κ. Κώστα Σκληρή που συνόδεψε την αποστολή μας όπως και την καφετέρια La Boca all day coffee και τον κ. Βάσαλο Χρήστο .

Επίσης και την κα Μαριλένα Πουλιάση για την προσφορά της στην ομάδα μας. Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Παππά, τις ομάδες IBC και ΑΤΛΑ Ιωαννίνων και τις εγκαταστάσεις  Epirus Sport & Health center».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια