Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρωτάθλημα τη παρέας στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ Α ΕΣΚΑΒΔΕ
21 Ιουνίου 2022 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να απέχει πολύ η ημέρα που θα μπουν τα σωματεία στη διαδικασία προετοιμασίας για το πρωτάθλημα 2022-23 της ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά κάνουν κινήσεις ώστε να είναι έτοιμα και κυρίως στην « πενταμελή παρέα» των Κερκυραϊκών ομάδων να είναι στην κορυφή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να απέχει πολύ η ημέρα που θα μπουν τα σωματεία στη διαδικασία προετοιμασίας για το πρωτάθλημα 2022-23 της ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά κάνουν κινήσεις ώστε να είναι έτοιμα και κυρίως στην « πενταμελή παρέα» των Κερκυραϊκών ομάδων να είναι στην κορυφή.

Πέντε ομάδες από το νησί μας, Φαίακας, Κερκυραϊκός, Ιόνιος, ΓΕ Κέρκυρας και Λέων θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλες σε έναν όμιλο, ενώ για πρώτη φορά θα έχει η Κέρκυρα σε μια σεζόν τόσες ομάδες στη μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και αυτά που έρχονται, ΔΕΝ έχουν βοηθήσει το κερκυραϊκό μπάσκετ που παραμένει αναξιόπιστο και χαμηλά τόσο στον πίνακα της χώρας, αλλά ακόμη πιο χαμηλά στη συνείδηση των ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα.

Μια ομάδα παραγόντων που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και πολλοί έχουν υπηρετήσει την ίδια ομάδα, μαζί με κάποιους παλιούς παίκτες γίνονται παρέες και διατηρούν τόσες ομάδες, αντί να ενωθούν και να φτιάξουν κάτι δυνατό για το νησί με μέλλον. Φοβάμαι ότι αναλίσκονται σε προσωπικές φιλοδοξίες σαν παράγοντες ή σαν αθλητές  έχουν τη δική τους παρέα και τους αρκεί η συμμετοχή, αλλά και η δημοσιότητα για κάποιους με τους σχολιασμούς και τα «μεγάλα λόγια» στο διαδίκτυο.  Που θα πάει αυτό;

Από τις 10 ομάδες (ίσως και λιγότερες) που θα έχει ο Όμιλος που θα αγωνιστούν οι Κερκυραϊκές ομάδες, οι δικές μας θα αρκεστούν στο να μην υποβιβαστούν ή στο να είναι πάνω από όλες τις άλλες και αυτό θα το βαπτίσουν επιτυχία. Δύσκολο ως απίθανο θεωρώ κάποια να βάλει στόχο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική και να προγραμματίσει κάτι τέτοιο. Μόνη περίπτωση αν βρεθεί χρηματοδότης.  

Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα θέμα που κάποιοι θα το αναδείξουν και είναι οι ώρες προπόνησης στο κλειστό του ΕΑΚΚ, που λογικά θα είναι ελάχιστες για κάθε ομάδα και αυτό το βλέπουμε τελευταία που με 11-12 ομάδες στην ΕΣΚΑΒΔΕ, οι περισσότερες ήταν ελλιπώς προετοιμασμένες  (για να μην πω εντελώς απροπόνητες). Μαζεύονται για να δώσουν παιγνίδια και αυτό είναι ακόμη χειρότερο για τους λίγους νεαρούς αθλητές που χρησιμοποιούν από τις ακαδημίες τους (οι περισσότερες), ενώ μόνο ΚΓΣ και Φαίακας έχουν δυνατότητα  να προωθήσουν παιδιά.

Κερκυραϊκό μπάσκετ, ένα άθλημα που παλιότερα ήταν πολύ ψηλά και αγωνιστικά και στις συνειδήσεις όλων, αλλά  τα τελευταία χρόνια είναι σε ελεύθερη πτώση. Η αναλαμπή με τον Φαίακα να ανεβαίνει μια χρονιά στη Β΄ Εθνική πριν 4 χρόνια, απλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια