Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιούλιο εκλογές στο Θιναλιακό, οι Λιαπάδες Γ.Σ. 22 Ιούνη

ΕΠΣΚ – ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
21 Ιουνίου 2022 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αθλητικός νόμος από τη μια πλευρά και η αδυναμία πολλών παραγόντων να σηκώνουν το βάρος μιας ομάδας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αθλητικός νόμος από τη μια πλευρά και η αδυναμία πολλών παραγόντων να σηκώνουν το βάρος μιας ομάδας, είναι δυο σοβαροί παράγοντες ώστε αυτό το καλοκαίρι να έχουμε περισσότερες Γ.Σ. των συλλόγων από κάθε άλλη φορά.

Από τη μία η ανάγκη αλλαγής του καταστατικού και η προσαρμογή του στο νέο αθλητικό νόμο, ανάγκασε τα περισσότερα σωματεία να συγκαλέσουν Συνελεύσεις για να το κάνουν, από την άλλη πολλοί παράγοντες φεύγουν από τις διοικήσεις και πρέπει είτε να γίνουν εκλογές, είτε συμπληρώσεις των Δ.Σ.

Μπορεί να φαίνονται λίγο δύσκολα όλα αυτά για ένα ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά κάποτε έπρεπε να λειτουργήσουν σαν σωματεία και όχι σαν ομάδα του ενός, που έχοντας τη σφραγίδα στην τσέπη του έκανε ότι ήθελε για την ομάδα του χωριού του. Πέραν αυτού το ποδόσφαιρο αλλάζει, υπάρχει ανάγκη για διπλωματούχους προπονητές, για καθαρά βιβλία και λειτουργία κάτω από νόμους που στο παρελθόν πολλές φορές ίσχυαν για λίγους. Η ανταμοιβή να πάρει ένα ερασιτεχνικό σωματείο εγγεγραμμένο στο μητρώο της ΓΓΑ, μια οικονομική βοήθεια, δεν είναι δέλεαρ, αλλά αυτά έστω τα ψίχουλα που δίνονται είναι κάτι.

Στο νησί μας ως τώρα πάνω από 50% των ομάδων προχώρησαν σε ΓΣ και εκλογές το τελευταίο δίμηνο, ενώ αναφορά κάνουμε σήμερα σε δυο ομάδες της Α1.

Ο Θιναλιακός που έχασε το πρωτάθλημα πάνω στο νήμα και το κύπελλο στο τελευταίο λεπτό του ματς, έκανε τη Γ.Σ. την Κυριακή 19/6, με το σώμα να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού, όπως ακόμα διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, αλλά και προϋπολογισμό για το 2023. Εκλογές θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες με τον πρόεδρο των τελευταίων 9 χρόνων κ. Χρ. Ανεμογιάννη να θέλει να αφήσει τη θέση, πιθανόν να υπηρετήσει το σωματείο από άλλη διοικητική θέση. Αυτό θα φανερί τις επόμενες εβδομάδες.     

Ο Αστέρας Λιαπάδων δεν κατάφερε το Σάββατο να κάνει τη ΓΣ. που είχε προγραμματίσει λόγω μη απαρτίας και αυτή θα γίνει Τετάρτη 22 Ιούνη. Πέραν της προσαρμογής του καταστατικού και της έγκρισης των απολογισμών, υπάρχει και η πληροφορία ότι μετά από συζητήσεις με την ΓΕ Παλαιοκαστριτών μπορεί τα δυο σωματεία να συνάψουν συνεργασία, είτε να ενωθούν, αλλά αυτό θα το δούμε μετά τη ΓΣ και τις αποφάσεις της. Κρίσιμη αυτή η συνέλευση για την ομάδα των Λιαπάδων που έχει μπροστά της και το σχεδιασμό για τη νέα δύσκολη σεζόν στην Α1, σε μια κατηγορία που σώθηκε φέτος την τελευταία στιγμή.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια