Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επέστρεψαν από Βελιγράδι οι παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
21 Ιουνίου 2022 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το τετραήμερο ταξίδι στο Βελιγράδι για τους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα ήταν «φανταστικό» όπως και οι ίδιοι λένε και αυτό γιατί βρήκαν μια ζεστή φιλοξενία από τους Σέρβους που τους έκανε να νοιώσουν σαν το σπίτι τους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το τετραήμερο ταξίδι στο Βελιγράδι για τους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα ήταν «φανταστικό» όπως και οι ίδιοι λένε και αυτό γιατί βρήκαν μια ζεστή φιλοξενία από τους Σέρβους που τους έκανε να νοιώσουν σαν  το σπίτι τους. Επισκέφτηκαν ναούς, μέρη ιστορικά και φυσικά το «Μαρακανά» το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα και το καταπληκτικό του μουσείο.

Είχε πολλαπλή σημασία η μετάβαση ενώ έδωσε και τον καθιερωμένο αγώνα με τους παλαιμάχους του Ερυθρού Αστέρα, αντιμετωπίζοντας παίκτες παγκόσμιας κλάσης, κάποιοι από αυτούς έχουν πάρει Πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο αγώνας βέβαια μέσα σε αδελφικό κλίμα, είχε πολλά γκολ, οι Σέρβοι κέρδισαν 5-3, με τον Θ. Σταφυλά δυο φορές και τον Πλάτωνα Καρύδη να είναι οι σκόρερ του ΑΟ Κέρκυρα.

Θεωρούμε ότι τέτοια ταξίδια και τέτοιες επαφές μόνο όφελος μπορεί να φέρουν στους δυο λαούς και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στον ΑΟ Κέρκυρα, που έδωσαν το παρόν, ενώ μαζί τους και πάλι βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ι. Μουζακίτης (έπαιξε και στο φιλικό) και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΚ κ. Άκης Νικήτας.   

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρα κ. Γ. Κολυτάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όταν κάτι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο

Η χθεσινή μας συνάντηση με τους βετεράνους του ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Ποιος από εμάς να το φανταζόταν ότι ποδοσφαιρικά ινδάλματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συμμετείχαν μαζί μας !

Και όμως οφείλεται στην αγάπη των Σέρβων για την Ελλάδα και ειδικά για το νησί μας την Κέρκυρα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αθλητισμός αλλά έχει μια ευρύτερη κοινωνική διάσταση που ανοίγει δρόμους μεταξύ των λαών .

Με την βοήθεια του Θεού να έχουμε υγεία για να μπορέσουμε να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε αυτήν την σχέση .

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο της Στάρα Πάζοβα κ. Τζόρτζε Ραντίνοβιτς για την άψογη φιλοξενία του, τον ηγέτη του συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Δημήτρη Στίκιτς και τους συνεργάτες του καθώς και τον Ζέλικο Πόποβιτς τον πρόεδρο του Ελληνοσερβικού συνδέσμου στην Κέρκυρα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια