Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση υγειονομικών για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Ιουνίου 2022 / 12:39

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 22 Ιουνίου - Συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 9:00 πμ

Τα σωματεία των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο και του Ψυχιατρικού Τομέα  καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 22/6/2022.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο επιδεινώνεται διαρκώς και τα προβλήματα στη λειτουργία των υποστελεχωμένων τμημάτων θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα .
Τέλη Ιούνη λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, με άμεσο στόχο αυτές οι υπηρεσίες να παραδοθούν εκ νέου σε εργολάβους.
Συνάδελφοι εξακολουθούν να παραμένουν σε αναστολή ,χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος, χωρίς μισθό και ασφάλιση για 10 ολόκληρους μήνες. Μάλιστα, εντός του επόμενου μήνα ξεκινάν να λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης COVID ανεμβολίαστων εργαζομένων, οι οποίοι θα τεθούν εκ νέου σε αναστολή, επιβαρύνοντας περαιτέρω τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Συνάδελφοι βγαίνουν σε συνταξιοδοτήσεις ενώ για τις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί από το 2020 δεν έχουν καν προχωρήσει στον  ΑΣΕΠ.
Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της ελλιπέστατης κρατικής χρηματοδότησης της υγείας σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες. Η λειτουργία των νοσοκομείων με το ελάχιστο δυνατό μόνιμο προσωπικό και με επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας εξυπηρετεί την προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών. Εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο» πιο ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ, το οποίο θα περιλαμβάνει διεύρυνση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας (π.χ. εκχώρηση υπηρεσιών καθαριότητας και σίτισης σε εργολάβους) και περισσότερες άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ασθενών για περίθαλψη.
 
Δεν ανεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφοι μας να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ένα βήμα πριν την απόλυση
Δεν ανεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφοι συμβασιούχοι να βρίσκονται σε παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε εντατικούς ρυθμούς δουλειάς, με πετσοκομμένες άδειες.
Συγκεντρωνόμαστε στα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις καθαρίστριες που άμεσα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
  • Άρση αναστολών εργασίας
  • Καμία εκχώρηση υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου
  • Αυξήσεις στους μισθούς – ένταξη στα ΒΑΕ- καμιά περικοπή και επέκταση στο ανθ. Επίδομα
  • Μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων
  • Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των υγειονομικών μονάδων
 
ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ