Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξιδεύοντας μελωδικά στους Αυτοκρατορικούς Κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου

Αχίλλειο
21 Ιουνίου 2022 / 11:58
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης, στο Περιστύλιο των Μουσών, δυο καταπληκτικές σολίστ, φοιτήτριες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Βικτώρια Καραπετιάν στο βιολί και η Μαρία Δρακόντου στο πιάνο θα παρουσιάσουν κλασσικά έργα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Αχίλλειο Ανάκτορο τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής που εορτάζεται σε όλον τον κόσμο την 21η Ιουνίου. Την Τρίτη 21/06/2022 από 09.00 έως 20.00, το Αχίλλειο Ανάκτορο πλημμυρίζει  με νότες, με τα Μουσικά Δρώμενα που θα υλοποιηθούν στο Περιστύλιο των Μουσών.

Μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης, στο Περιστύλιο των Μουσών, δυο καταπληκτικές σολίστ, φοιτήτριες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Βικτώρια Καραπετιάν  στο βιολί και η Μαρία Δρακόντου στο πιάνο θα παρουσιάσουν κλασσικά έργα.

Στην συνέχεια σε συντονισμό  της  καθηγήτριας Κορίνας Βουγιούκα του  Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από τις 18.00 μέχρι της 20.00, θα παρουσιαστεί ένα  κιθαριστικό σύνολο που αποτελείται από τη Μαγδαληνή Καπατασίδου, την Ελευθερία Μεσημέρη, τη Βασιλική Λεμονιά Ορφανού και τον Άκη Σίψα. Αφορμή για τη δημιουργία του στάθηκαν οι σπουδές τους στην κατεύθυνση κλασσικής κιθάρας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Με την ενθάρρυνση των καθηγητών τους, του κ. Τσούχλου και της κ. Κορίνας Βουγιούκα ξεκίνησαν τη μελέτη έργων για τέσσερις κιθάρες, καθώς και μεταγραφών. Ήταν η αρχή μιας συναρπαστικής διαδρομής. 

Η μουσική εκδήλωση θα συνεχιστεί με το Ionian Guitarduo: Νικόλας Αναστασόπουλος και Αχιλλέας Μακράκης
Ο Νικόλαος Αναστασόπουλος και ο Αχιλλέας Μακράκης φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κατεύθυνση Κιθάρας  με διδάσκουσα την Κορίνα Βουγιούκα, γνωρίστηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων. Ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με αφορμή τον ενθουσιασμό τους για έργα  από τη Λατινική Αμερική. Μερικά από αυτά θα τα παρουσιάσουν στο Αχίλλειο Ανάκτορο την ημέρα της 21ης Ιουνίου.
Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

Για 4 κιθάρες:

Bjorn Breimo - Tango Nostalgico
G. F. Handel - Concerto Grosso, op. 6, n°1
i.  A tempo giusto
 ii. Allegro
  iii. Adagio
  iv. Allegro
  v. Allegro
Carlo Domeniconi - OYUN
i. Molto energico
   ii. Lento
Manuel De Falla - El Amor Brujo
v. Cancion del Fuego fatuo
vi. El Circulo Magico - Romance del Pescador
x. Danza del Terror

Για δύο κιθάρες:

J. Cardoso - Milonga
Anonymus - DanzaCubana
Σόλο κιθάρα:
Verano Porteño - A. Piazzola
Danza in E minor - J. Morel

Το Αχίλλειο Ανάκτορο καθιέρωσε προ δυο ετών το 2020 στην Κέρκυρα τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, καθιερώνοντας ταυτόχρονα μουσικά δρώμενα  κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, καθώς και μια σειρά Συναυλιών καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται επίσης δυο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και την αξιότιμη πρόεδρο του Τμήματος κ. Αναστασία Σιώψη.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, καλούμε όλους τους Κερκυραίους Δημότες και τους σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου  με δωρεάν είσοδο για όλη την ημέρα  08.00-20.00), να γιορτάσουμε για ακόμη μια χρόνια αυτή την παγκόσμια γιορτή  της μουσικής στον τόπο που διαχρονικά συμβάλει τα μέγιστα  στον πολιτισμό όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της Ελλάδας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.