Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξιδιού συνέχεια για το 17ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ - το πρόγραμμα

ΕΣΥΝ
20 Ιουνίου 2022 / 10:41
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Αγώνας για ελεύθερη από ουσίες ζωή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Πρόκειται για το 17ο φεστιβάλ του.

Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο του από το 2005 χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας ενώ έχουν εισπράξει τα μηνύματα για μια κοινωνία αγκαλιά για τα όνειρα και τις ανάγκες τους.

Φέτος το φεστιβάλ ξεκίνησε την Κυριακή 12 Ιουνίου από τη Βόρεια Κέρκυρα και το γήπεδο των Νυμφών με τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Στο πλαίσιο του συμμετείχαν 220 παιδιά 9 αθλητικών συλλόγων, 15 από το «Χαμόγελο του παιδιού» και 20 του χορευτικού του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών.

Το αθλητικό και πολιτιστικό “ταξίδι” του ΕΣΥΝ συνεχίζεται το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 17:00 στην πόλη της Κέρκυρας, στην Κάτω Πλατεία, με μεγάλη αθλητική εκδήλωση και τη συμμετοχή περίπου 450 παιδιών μέσα από 9 ποδοσφαιρικές ακαδημίες, 7 συλλόγους μπάσκετ, 3 ομάδες χάντμπολ και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αη Μαθιά.

Το φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθιά, με βραδιά ποίησης, θέατρο και χορού.
Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών συνδιοργανώνονται με τη θεραπευτική μονάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και έχουν τη στήριξη δεκάδων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, πολλών επιστημονικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, του Εργατικού Κέντρου και φορέων της τοπικής διοίκησης.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.