Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση ταξιδιωτικών πρακτόρων για το Βίδο από τον Σπύρο Νεράντζη

Βίδο
17 Ιουνίου 2022 / 16:42

Στο επίκεντρο οι καθαρισμοί, η πυρασφάλεια, η συγκοινωνία αλλά και η λειτουργία του εστιατορίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημέρωση σχετικά με τη νησίδα του Βίδο από τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Σπύρο Νεράτζη είχε ο Πρόεδρος του AOCTA Σπύρος Χαλικιόπουλος στα γραφεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας.   

Ο Σπύρος Νεράντζης ενημέρωσε πως ο  ευπρεπισμός της νησίδας, ο καθαρισμός των παραλιών, το άνοιγμα των μονοπατιών  και  η  συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών  έχουν ολοκληρωθεί, ενώ  οι τουαλέτες του δημοτικού κατασκηνωτικού χώρου θα είναι έτοιμες έως τα μέσα Ιουλίου.

Κατασκηνώσεις

Μετά από έξι  χρόνια αναστολής λειτουργίας, το Βίδο είναι έτοιμο παρέχοντας ασφάλεια να υποδεχτεί φέτος τις δημοτικές κατασκηνώσεις,ενώ θα φιλοξενήσει για ακόμα μια χρονιά με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου, με αναμενόμενη μάλιστα μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Παράλληλα συνεχής είναι η προσπάθεια εξωστρέφειας και υποστήριξης σε φορείς, συλλόγους, ομάδες και συλλογικότητες ώστε να είναι εύκολη και επιθυμητή η δραστηριοποίηση τους στην νησίδα.

Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στην συγκοινωνία. Σύμφωνα με τον κύριο Νεράντζη ιδανικά θα πρέπει να επιδοτηθεί από το Δήμο, προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει σταθερή και προσιτή για όλους τους επισκέπτες.

Εστιατόριο
 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα του εστιατορίου, του οποίου τα τραπεζοκαθίσματα στην παρούσα φάση δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν κάτω από την φυσική σκιά των δέντρων. Η λειτουργία του κάτω από αυτή την συνθήκη δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς η ζέστη δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να το επιλέξουν κατά την διάρκεια της ημέρας.
  
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κύριος Χαλικιόπουλος συνεχάρη τον κύριο Νεράντζη καθώς η δραστηριοποίησή του στο Βίδο ξεπερνά  τις συμβατικές του υποχρεώσεις και η προσφορά του  στο νησί είναι  αδιαμφισβήτητη. Τόνισε επίσης πως είναι αναγκαία η παράλληλη στήριξη της προσπάθειάς του  από την Δημοτική αρχή, τόσο στην βελτίωση των υποδομών όσο και στην παραχώρηση υπαλλήλων αποκλειστικά για το Βίδο και τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του.

Ανάγκη ανάδειξης
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του AOCTA επισήμανε την σημαντικότητα της ανάδειξης και  αξιοποίησης του Βίδο, προκειμένου να αποτελέσει προορισμό τόσο για τους Κερκυραίους όσο και για τους ξένους  επισκέπτες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Σέρβους για τους οποίους αποτελεί σημείο αναφοράς.