Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φ.Ε. «Μάντζαρος» γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Φ.Ε. «Μάντζαρος»
17 Ιουνίου 2022 / 13:58

Την Τρίτη 21/06/2022 και ώρα 21:00 μμ στο περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχάηλ και Αγίου Γεωργίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που εορτάζεται σε όλον τον κόσμο την 21η Ιουνίου

Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη 21/06/2022 και ώρα 21:00 μμ,  το Μουσικό Σώμα της ΦΕΜ πραγματοποιεί συναυλία στο περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχάηλ και Αγίου Γεωργίου. 


Τη συναυλία θα διευθύνει ο αν. Αρχιμουσικός της «Μάντζαρος» Σπύρος Ρουβάς και σε αυτήν θα εκτελεστούν έργα των K.J. Alford, J. de Haan, Αλ. Κάτσιου, A. Ketelbey, Βαγγέλη Παπαθανασιου, F. Erickson, E. Morricone, Σπ. Μαυροπουλου, Doors και J.P. Sousa.


Στο έργο του Αλ. Κάτσιου «Φαντασία για τρομπέτα και ορχήστρα πνευστών» που περιλαμβάνει μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, θα είναι σολίστ τρομπέτας ο Αρχιμουσικός της ΦΕΜ και διακεκριμένος τρομπετίστας Σωκράτης Άνθης.


Εκ μέρους του δ.σ. της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς σημειώνει: «Η «Μάντζαρος» και ο Αρχιμουσικός της Σωκράτης Άνθης, ως είναι γνωστό, καθιέρωσαν προ ετών στην Κέρκυρα τους εορτασμούς της παγκόσμιας μέρας της Μουσικής, καθιερώνοντας ταυτόχρονα και αυτήν την συναυλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.


Έτσι και φέτος, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γιορτάσουμε για άλλη μια φορά μαζί με την «Μάντζαρο», αυτήν την παγκόσμια γιορτή στον τόπο που διαχρονικά παράγει και ζει με τη μουσική».