Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικός υπάλληλος Νότιας Κέρκυρας: «Να γίνει ΕΔΕ, για να φανεί η αλήθεια!»

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
15 Ιουνίου 2022 / 11:55

Την αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμεί, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, δημοτικός υπάλληλος

ο οποίος βρίσκεται σε προστριβές με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Καββαδία.

Η επιστολή προς τον Δήμαρχο αναλυτικά:

Σχετικά με τις ύβρεις του μέλους της Δημοτικής Αρχής Καββαδία Ιωάννη
και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας
 
 
κ. Δήμαρχε
 
Στις 4.6.2022, δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία, κάτω από μια υποτιθέμενη καταγγελία από εμένα προς αυτόν, ζητά  την παραπομπή μου σε ένορκη διοικητική εξέταση.  Ίσως, αν όλη η επιστολή του επικεντρωνόταν στα παραπάνω να μην έδινε κανείς σημασία, αφού εκείνο που υπήρξε ήταν ένα υπηρεσιακό σημείωμα, κατ΄ εντολή του Δ/ντη Τ.Υ. για όσα γεγονότα έγιναν στις 13.5.2021 στο χώρο που στεγάζεται το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου. Όμως ο πρόεδρος, αναζητώντας ίσως την «δόξα» που εισέπραξε με την πρώτη του επιστολή καταφερόμενος εναντίον των Δημοτικών Υπαλλήλων στο σύνολο τους, προχώρησε σε μια νέα σειρά παρόμοιων απαξιωτικών χαρακτηρισμών και τοποθετήσεων.
 
Προσωπικά κ. Δήμαρχε και για να διευκρινιστούν τα αυτονόητα, προσλήφθηκα ως τεχνίτης στην Τεχνική Υπηρεσία. Με δική σας απόφαση, ασκώ πρόσθετα καθήκοντα ως Αποθηκάριος των ΤΥ του Δήμου. Παράλληλα μου ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο & τον Δ/ντη των ΤΥ και αποδέχθηκα,  να αναλάβω τον συντονισμό του νεοσύστατου Τεχνικού Συνεργείου, που στελεχώθηκε μέχρι 13 άτομα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκα μέλος σε δυο Επιτροπές Παρακολούθησης & Παραλαβής Δημοσίων Συμβάσεων, αυτές για τον Μηχανολογικό εξοπλισμό και για  τις Προμήθειες της Δ/σης ΤΥ του Δήμου. Τέλος, διακρίνοντας την ανάγκη στήριξης (από έλλειψη προσωπικού) των υπηρεσιακών διαδικασιών προμήθειων στην ΤΥ, συμμετέχω συντάσσοντας πρακτικά των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής μερικών μελετών.  

Για όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε, αμείβομαι μόνον για το πρώτο και στο ίδιο εργασιακό καθεστώς βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, όπως γνωρίζεται.
 
Κανείς αιρετός, κανείς πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δικαιούται λοιπόν να μιλά για εποχιακές «εκτινάξεις υποσυνείδητου, επηρεασμένο από παθογένεια», για «τσιμπήματα σε όποιον μ΄ ενοχλεί» ή για «ωχαδελφισμό και αντιπαραγωγική λειτουργία».
 
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει, να απαξιώνει και να προσπαθεί να μειώσει εργαζομένους, που συνειδητά και με αξιοπρέπεια,  προσπαθούν να στηρίξουν την εργασία από την οποία ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.  
       
Αν και πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Νότιας Κέρκυρας μπορεί να μην έχουμε την ευρύτητα της μόρφωσης του προέδρου κι ίσως ούτε την Παιδεία που η ίδια οικογένεια μας δίνει όταν μας διαπαιδαγωγεί για να γίνουμε ωφέλιμοι πολίτες σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας, αναρωτιέμαι πως ένας εργαζόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο «φαινόμενο»!!!
     
Θα χαρώ λοιπόν πολύ να με παραπέμψετε σε ένορκη διοικητική εξέταση, ώστε να καταδειχθούν όσα έγιναν στις 13.5.2021.  Δηλαδή την άρνηση του Προέδρου να αποδεχθεί τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου. Την συνεχή άρνηση του να κατανοήσει την υποχρέωση των εργαζομένων για την εφαρμογή των διοικητικών και νόμιμων διαδικασιών κάθε Δημόσιας Υπηρεσίας κι όχι των εντολών άλλων αναρμόδιων παραγόντων. Συνειδητές επιλογές που οδήγησαν σε όσα έγιναν εκείνη την ημέρα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
     
Τον πρόεδρο να θεωρεί αυτοδίκαια, ότι «ο ζήλος του για την επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών» του δίνει το δικαίωμα, να υποχρεώνει εργαζόμενο να οδηγήσει παράνομα υπηρεσιακό όχημα με άμεσο κίνδυνο ατυχήματος κι οδηγώντας τον σε άγνωστη για την υπηρεσία τοποθεσία. Κι αργότερα ο ίδιος ο πρόεδρος να οδηγεί το υπηρεσιακό όχημα και να το επιστρέφει το μεσημέρι  στην υπηρεσία με καταγεγραμμένες ζημιές, δημιουργώντας πολλαπλά υπηρεσιακά προβλήματα. Χρειάζεται άραγε να περιγράψω την εικόνα που ο Δήμος έδειχνε εκείνη την ημέρα στους δημότες του?
 
Προσωπικά ως εργαζόμενος δεν θα σας πω τι θα κάνετε με τον Δημοτικό Σύμβουλο που επιλέξατε ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως πολίτης όμως, θα αντιπαρατεθώ με όλες μου τις δυνάμεις στις αντιδημοκρατικές θέσεις του, ότι ο σημερινός  θεσμός της ΤΑ, είναι «εμπόδιο εξέλιξης και ανάπτυξης».  Η Ελληνική κοινωνία με πολυετείς αγώνες κατέκτησε, νομοθέτησε και εφαρμόζει το σημερινό θεσμό του Α’ & Β΄ βαθμού ΤΑ, δίνοντας το δικαίωμα της συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών, σε όλα τα στάδια της εφαρμογής του.
 
Ευτυχώς για εμάς κ Δήμαρχε, πέρασε η σκοτεινή εκείνη εποχή όπου το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων μεταξύ των πειθαρχικών αδικημάτων, περιλάμβανε και ποινές για την «έλλειψη πίστεως και αφοσιώσεως», για «την προφορικώς η εγγράφως άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης Αρχής», γιατί τότε, δεν θα είχα το δικαίωμα να σας στείλω αυτή την επιστολή.
 
Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το να καταδικάσετε άμεσα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποκαταστήσετε την κηλίδωση Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου μας, είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει.

Αργυράδες  14.6.2022
ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
εργαζόμενος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας