Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: «Αλμυρές» οι βουτιές στις οργανωμένες παραλίες μετά τις αυξήσεις τιμών

Παραλίες
14 Ιουνίου 2022 / 09:35

Από 6 – 20 ευρώ το σετ για ξαπλώστρες και ομπρέλα σε οργανωμένη παραλία. Σημαντικές διακυμάνσεις τιμών ανά περιοχή

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Βαθιά» το χέρι στην τσέπη χρειάζεται να βάλουν όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μια δροσερή βουτιά στις οργανωμένες παραλίες της Κέρκυρας. Σημαντικές διακυμάνσεις τιμών μετά την αναπροσαρμογή τους, παρατηρούνται από περιοχή σε περιοχή, καθώς η ενοικίαση ενός σετ με δυο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα μπορεί να ξεκινάει από τα 6 ευρώ και να φτάνει έως και τα 20 ευρώ με τον τελικό λογαριασμό, να εκτοξεύεται στα ύψη αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια!

Αν σε αυτά προστεθούν τα επιπλέον έξοδα για βενζίνη, καφέ και κάποιο σνακ το κόστος «καίει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό με την «βουτιά» να στοιχίζει τελικά πολύ παραπάνω από την αρχική εκτίμηση. Αναπροσαρμογές τιμών παρατηρούνται ήδη σε αρκετές οργανωμένες παραλίες του νησιού, καθώς η γενικότερη ακρίβεια έχει συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας τονίζει στην «Ε» ότι οι τιμές έχουν ανεβεί κατά 15%, λόγω των αυξήσεων σε όλα σχεδόν τα είδη, με αποτέλεσμα, φέτος οι τιμές για τις ίδιες υπηρεσίες που παρέχονταν και πέρσι, να «τραβούν» την ανηφόρα.

Από 15 – 20 ευρώ το σετ στην Παλαιοκαστρίτσα

Ενδεικτικά στην κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, το κόστος ενοικίασης για ένα σετ με δυο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα διαμορφώνεται φέτος στα 15 ευρώ από 12 ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Ο καφές στοιχίζει από 3,5 – 4,20 ευρώ, οι φυσικοί χυμοί 5 ευρώ, τα αναψυκτικά 3,5 ευρώ, η μπίρα 4-5 ευρώ, ενώ ένα σνακ finger food κοστολογείται 9-10 ευρώ και μια σαλάτα από 9-12 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος προτιμήσει τη λύση της ταβέρνας, εκεί ανάλογα με την παραγγελία θα πληρώσει από 20 ευρώ και πάνω το άτομο. Σε παρακείμενες παραλίες της ίδιας περιοχής, η ενοικίαση ενός σετ ανάλογα με την σειρά που βρίσκεται, τιμολογείται διαφορετικά.

Όσο πιο κοντά στη θάλασσα τόσο πιο ακριβά, με το κόστος να εκτοξεύεται στην 1η σειρά στα 20 ευρώ και στη 2η σειρά στα 16 ευρώ, χωρίς στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται ένα ρόφημα ή κάτι άλλο. Στο Μπαρμπάτι, ακόμη μια δημοφιλή παραλία, το σετ ενδεικτικά στοιχίζει 10 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται στην τιμή δωρεάν μπουκαλάκια νερού. Ένας καφές στοιχίζει από 3,80 – 4 ευρώ, ενώ οι τιμές στις μπίρες ξεκινούν από τα 4 ευρώ.
Πλησίον της πόλης στο Κοντόκαλι, το κόστος της βουτιάς είναι πιο προσιτό. Η ενοικίαση σετ στοιχίζει 5 ευρώ, ένας καφές 3 ευρώ και μια μπίρα 4 ευρώ.

Σε Γλυφάδα – Κοντογυαλό – Αη Γόρδη

Ένα ή δυο ευρώ ακριβότερα, ανάλογα με την πολιτική της κάθε επιχείρησης, διατίθεται φέτος το σετ στην παραλία του Κοντογυαλού, με το κόστος για ενοικίαση να κυμαίνεται από 7 – 10 ευρώ και επιπλέον χρέωση για κάποια παραγγελία. Ο καφές κοστίζει 3 – 4 ευρώ, οι μπίρες από 5 ευρώ και τα σνακ από 9 ευρώ. Στην Γλυφάδα το σετ προσφέρεται στα 12 ευρώ, ενώ στον Αη Γόρδη ανάλογα με την τακτική του κάθε επιχειρηματία, το σετ είτε προσφέρεται δωρεάν με την υποχρέωση ωστόσο της παραγγελίας, είτε θα πληρώσει κανείς 5 ευρώ για χρήση. Φθηνότερα στις νότιες παραλίες Ως μια πιο οικονομική λύση, προσφέρονται οι νότιες παραλίες.

Στο Πρασούδι το σετ διατίθεται στα 6 ευρώ, όπως και πέρσι, στον Παραμόνα στα 7 ευρώ, στον Χαλικούνα στα 8 ευρώ, στη Μεσογγή στα 7 ευρώ, στο Γαρδένο στα 6 ευρώ, ωστόσο στον Αγ.Ιωάννη Περιστερών το σετ προσφέρεται στα 10 ευρώ. Στον τελικό λογαριασμό πάντως της ημέρας θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της βενζίνης για την μετακίνηση στην παραλία επιλογής, η κατανάλωση ποτών και τροφίμων με την βουτιά τελικά να διαμορφώνεται ιδιαίτερα «αλμυρή» για την τσέπη μας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ