Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

φώτο αρχείου

Τρίτη 14 Ιουνίου, ώρα 10.00 έως 13.00

10
Ιουνίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά διοργανώνουν δράση δρόμου εθελοντικής αιμοδοσίας, με παράλληλες δράσεις τη δωρεάν μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας, την 1η ΤΟ.Μ.Υ Κέρκυρας, το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, το Νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας, το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας Κέρκυρας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας .
          Πιο συγκεκριμένα, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, από τις 10.00 έως 13.00 επί της οδού Γ. Θεοτόκη (μπροστά από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κέρκυρας) τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι στην πανδημία COVID-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ.
          Επιπλέον, η δράση δρόμου –αιμοδοσία στέλνει το μήνυμα «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ...» και έχει σκοπό να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενισχύσει το αίσθημα της ατομικής-κοινωνικής ευθύνης και να αναδείξει την αιμοδοσία ως μια έμπρακτη πράξη υψίστης κοινωνικής αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και αγάπης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΓΚΟΥ