Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καίγεται το νησί Σάσων στον Αυλώνα. Επιχειρεί ελληνικό Καναντέρ

ΑΥΛΩΝΑΣ
07 Ιουνίου 2022 / 11:04
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Οι αλβανικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε.

ΑΘΗΝΑ. Αεροσκάφος Canadair CL-415 επιχειρεί στον Αυλώνα για να αναχαιτίσει τις φλόγες που κατακαίνε εδώ και τέσσερις μέρες το νησί Σάσονα. Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να στείλει αεροσκάφος. 

Οι αλβανικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε.



Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας politiko, αρχικά ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε δηλώσει ότι δεν είναι απαραίτητη η αεροπορική επέμβαση, αν και η κυβέρνησή του αναγνώριζε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ αμέσως μετά ο Πελέσι είπε ότι χρειάζεται τέτοιου είδους επέμβαση.

Αυτές οι αντιφατικές δηλώσεις, σημειώνει η εφημερίδα, επιβεβαίωσαν τις υποψίες ότι οι αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν ελικόπτερα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο, που ανακοίνωσε ότι τα ελικόπτερα στάλθηκαν στο εξωτερικό για γενική επισκευή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.