Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής για το 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Ι.Φ.Ν.Ε.

Ι.Φ.Ν.Ε.
07 Ιουνίου 2022 / 09:19

Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά μεσολάβησε η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για τη κινηματογραφική ταινία Never on Sunday σε μεταγραφή Paul Yoder

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία, στο πλαίσιο πανελλήνιου συνεδρίου ιατρικού περιεχομένου, έδωσε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Επρόκειτο για το 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (Ι.Φ.Ν.Ε.), που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ι.Φ.Ν.Ε., με τις εργασίες του να φιλοξενούνται στην Κέρκυρα κατά το διάστημα 2 έως 5 Ιουνίου.

Αμέσως μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις εκ μέρους των διοργανωτών του Συνεδρίου, η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, άνοιξε το πρόγραμμα της με το εμβατήριο Κέρκυρα του Αλέξανδρου Μποτετζάγια. Η συνέχεια δόθηκε με αναφορές στην όπερα, μέσα από την επιλογή του Kurt Sorbon με τίτλο Γκαλά Ιταλικής Όπερας (με μελωδίες από γνωστές όπερες των Donizetti, Verdi, Rossini, Puccini και Ponchielli), καθώς και την άρια Di Provenza il mar, il suol από τη β΄ πράξη της όπερας La Traviata του Giuseppe Verdi με σολίστ τον βαρύτονο Παντελή Κοντό. Ακολούθησε το A Klezmer Karnival του Philip Sparke, αλλά και το Il silenzio του Nini Rosso για σόλο τρομπέτα και μπάντα σε μεταγραφή Προσωπάρη, με σολίστ τον Νίκο Νίνο.

Στη συνέχεια η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής συνόδευσε τον Παντελή Κοντό στα Kittara Romana του Claudio Villa, Κάθε λιμάνι και καημός του Γιώργου Κατσαρού και Άρνηση του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά μεσολάβησε η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για τη κινηματογραφική ταινία Never on Sunday σε μεταγραφή Paul Yoder, καθώς και μία επιλογή/προσαρμογή γνωστών μελωδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου από τον Σπύρο Προσωπάρη υπό τον τίτλο Τα διαχρονικά. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το The Blues Brothers Revue του Jay Bocook.