Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Προνόμιο» στάθμευσης στο αεροδρόμιο για μία εταιρεία, καταγγέλλει ο ΣΕΕΜΟ

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
06 Ιουνίου 2022 / 16:14

Άναρχη στάθμευση, σκηνές χάους και ταλαιπωρία των επισκεπτών περιγράφει το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό - Μία πολυεθνική απολαμβάνει άτυπα το ...προνόμιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως με κάθε πρόσφορο τρόπο προς τον εκπρόσωπο της Δίοικησης της Fraport που διαχειρίζεται το Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας, για το οξύτατο πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα οχήματα που εξυπηρετούν τις μεταφορές των επισκεπτών. ΔΧΕ , ΔΛΤΧ και ΕΙΧ με Οδηγό (Ν. 4093/2012) οχήματα    καθημερινά και όχι μόνο σε ώρες αιχμής αδυνατούν να βρουν χώρο στάθμευσης.
 
Το πρόβλημα κατά τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται ακόμα μεγαλύτερο με δεδομένη την αυξημένη τουριστική κίνηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη. Αποτέλεσμα αυτού η άναρχη στάθμευση όλων των οχημάτων, σκηνές χάους, ταλαιπωρία των επισκεπτών μας και μια εικόνα που μόνο δεν κολακεύει το νησί μας ως τουριστικό προϊόν. Η λύση του προβλήματος απαιτεί ολική αλλαγή στη χωροθέτηση στους  εξωτερικούς χώρους, κάτι για το οποίο πληροφορούμαστε ότι η Fraport επεξεργάζεται για το μέλλον. Όμως, αν και εκ μέρους του Σωματείου μας (ΣΕΕΜΟ) μαζί με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας  (AOCTA) έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον  εκπρόσωπο της Διοίκησης της Fraport στην Κέρκυρα, για τη μερική επίλυση του προβλήματος  τουλάχιστον μέχρι να λυθεί οριστικώς το πρόβλημα, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση εκ μέρους της Fraport.
 
Συγκεκριμένα έχουμε προτείνει να δοθούν προς χρήση δύο μικροί χώροι στάθμευσης που για αρκετό καιρό στην ουσία μένουν άδειοι και ανενεργοί. Με διάφορα προσχήματα κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποδεκτό και λαμβάνουμε μόνο πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του εκπροσώπου της Δίοικησης της Fraport στην Κέρκυρα. Αποτέλεσμα, το πρόβλημα να συνεχίζεται.
 
Ως επιστέγασμα αυτού, και προς μεγάλη μας έκπληξη  παρατηρήσαμε ξαφνικά την Παρασκευή 03/06/22 να παραχωρείται άτυπα ο ένας μικρός χώρος στάθμευσης ο οποίος ήταν κενός, προς χρήση στάθμευσης για οχήματα όμως που εξυπηρετούν ΜΟΝΟ μια συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία.  Την ίδια στιγμή όλα τα υπόλοιπα οχήματα των  τουριστικών επιχειρήσεων που εκτελούν την υπηρεσία Ε.Ι.Χ. με οδηγό του νόμου 4093/2012 να  εκδιώκονται από το χώρο του αεροδρομίου με την απειλή επιβολής κυρώσεων λόγο παράνομης στάθμευσης.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τη Δίοικηση της Fraport Να ενημερώσει για ποιος λόγους  γίνεται ξεχωριστή αντιμετώπιση των οχημάτων μιας μόνο εταιρείας από τα υπόλοιπα οχήματα τουριστικών επιχειρήσεων. Να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αποσυμφόρηση του προβλήματος με τους χώρους στάθμευσης. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία που έχει ως τελικό αποτέλεσμα αρνητική  επίδραση στην εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος, για το οποίο εκατοντάδες επαγγελματίες δίνουν  καθημερινή μάχη να προστατεύσουν και να βελτιώσουν. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό μικρο-κερδών το Διεθνές Αεροδρόμιο της  Κέρκυρας να παρουσιάζει εικόνα αεροδρομίου υποανάπτυκτης χώρας.
 
Τέλος  επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας έναντι σε πρακτικές που προστατεύουν   συγκεκριμένες  εταιρείες και δημιουργούν περιβάλλον σαθρού ανταγωνισμού.
 
 
 Σάββατο  04 Ιουνίου  2022
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ Ε.Ι.Χ. ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ