Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ποια είναι τα συχνότερα αιτήματα δημοτών μέσω της πλατφόρμας Novoville

Novoville
03 Ιουνίου 2022 / 13:34

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο αριθμός των δημοτών που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα ανέρχεται στους 6.186 από τους οποίους έχουν προέλθει περίπου 12.971 αιτήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ξεκίνησε επισήμως την συνεργασία του με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Novoville, το 2ο εξάμηνο του 2020, παρέχοντας τόσο στις δημοτικές υπηρεσίες του όσο και στους δημότες του ένα ισχυρό όπλο στην εργαλειοθήκη της αντιμετώπισης των προβλημάτων καθημερινότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο αριθμός των δημοτών που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα ανέρχεται στους 6.186 από τους οποίους έχουν προέλθει περίπου 12.971 αιτήματα όπου σε εκκρεμότητα αυτήν την στιγμή βρίσκονται μόλις τα 323, αριθμοί οι οποίοι τοποθετούν το Δήμο μας σε εκείνους με τα καλύτερα σχετικά ποσοστά επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας.

Τα αιτήματα των πολιτών με την μεγαλύτερη συχνότητα είναι εκείνα της «δημόσιας βλάβης – φωτισμού» και «παρατημένο ογκώδες αντικείμενο» ενώ συχνή εμφάνιση έχουν και τα αιτήματα για «εγκαταλελειμμένο όχημα», «λακκούβα στο οδόστρωμα», «χόρτα».

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «περισσότερα από 70 χρήσιμα ενημερωτικά μηνύματα έχουν αποσταλεί στους χρήστες από την πλατφόρμα προς κρίσιμη ενημέρωσή τους, ένα εργαλείο που αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την διάρκεια της πανδημίας και των ποικίλλων υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν κατά περιόδους.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ευελπιστεί στην αύξηση των χρηστών του Δήμου στην πλατφόρμα Novoville για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί»
.