Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου έμαθαν για τα τηλεσκόπια

Πειραματικό Σχολείο
02 Ιουνίου 2022 / 12:46
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τα παιδιά, βίωσαν μια όμορφη εμπειρία, γνώρισαν δύο τύπους τηλεσκοπίων και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν δύο αντικείμενα «στόχους».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των ομίλων «Αστροσχολείο» και «Μικρός Πυθαγόρας» πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Σχολείο μια σημαντική βιωματική δράση, σε συνεργασία με την Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας, με θέμα «μαθαίνω το τηλεσκόπιο ένα αστρονομικό όργανο παρατήρησης».

Στη δράση συμμετείχαν: ο Χάρης Γουναρόπουλος, γραμματέας της Αστρονομικής εταιρείας Κέρκυρας και ο Βασίλης Διονυσόπουλος, από την ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων - αστροφωτογράφων.

Τα παιδιά, που βίωσαν μια συγκλονιστική εμπειρία, γνώρισαν δύο τύπους τηλεσκοπίων και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν δύο αντικείμενα «στόχους». Έμαθαν τη λειτουργία και τα μέρη ενός τηλεσκοπίου και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες και να αποκτήσουν μοναδικές γνώσις και εμπειρίες.

Η υποστήριξη της Αστρονομικής εταιρείας Κέρκυρας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε καθοριστική σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιά και είναι πραγματικά αξιέπαινη.



Οι δασκάλες Ιωάννα Κωντσιλίδου και Κατερίνα Κόγια, αλλά και όλο το σχολείο ευχαριστούν θερμά την Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας για την υποστήριξή της.
Στο Πειραματικό σχολείο λειτουργούν όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας, για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών. Στο 4ο Πειραματικό σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο  λειτούργησαν φέτος δέκα όμιλοι με διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.