Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδικάστηκε η πρώτη υπόθεση στην Κέρκυρα για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Ρήτρα αναπροσαρμογής
02 Ιουνίου 2022 / 12:45

Ακόμη μια ανάλογη υπόθεση συζητείται σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδικάστηκε σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, αίτημα πολίτη περί εκδόσεως προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΗ για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω μη καταβολής του ποσού της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Ιωάννης Ρίγγας, που ανέλαβε την υπόθεση «Είναι η πρώτη που εκδικάστηκε στην Κέρκυρα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα από το Δικαστήριο».

Και στο Ειρηνοδικείο

Ακόμη όμως μια ανάλογη υπόθεση συζητείται σήμερα στις 1.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο της Κέρκυρας που αφορά σε αίτηση αναστολής ενός ζεύγους ηλικιωμένων, προκειμένου ο πάροχος του ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του, να μην μπορεί να προβεί σε διακοπή της σύνδεσής τους, έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα αιτήματα έχουν γίνει δεκτά έως τώρα, από Πρωτοδικεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Χθες πάντως, ημέρα, όπου θα εκδικάζονταν μαζικές αγωγές που κατέθεσαν το Ινστιτούτο Καταναλωτών και ο ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής εκπροσωπώντας εκατοντάδες πολίτες, το δικαστήριο σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Αυγή» έκανε δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ γι' αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών και διεξαγωγή πιλοτικής δικής στις 14 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο.

Οι αγωγές των καταναλωτών κατά της ρήτρας θα συζητηθούν στις 6 Ιουλίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ