Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το ΚΗΦΗ Κέρκυρας από τη Δόμνα Μιχαηλίδου (video)

ΚΗΦΗ
02 Ιουνίου 2022 / 12:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας «έκοψε την κορδέλα» σήμερα μαζί με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου

του Κέντρου Ημερήσιας Φρονίδας Ηλικιωμένων, που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στις Αλυκές Ποταμού.





Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν με τον καθιερωμένο Αγιασμό, όπου παρευρίσκονταν εκτός την πρόεδρο του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρία Ζερβού και στελέχη της δημοτικής αρχής, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μελίτα Ανδριώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής του Νομού Νίκος Κολοβός κ.α.





Τι είναι το ΚΗΦΗ

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα παρέχει φροντίδα σε ωφελούμενους δικαιούχους οι οποίοι μπορούν να παραμένουν σε αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας δεχόμενοι όλες τις παροχές που έχουν ανάγκη. Ήδη, οι υποδομές έχουν ολοκληρωθεί ενώ έχει προσληφθεί και το απαραίτητο νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Οι εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ βρίσκονται στις Αλυκές Ποταμού και είναι στελεχωμένο από ειδικότητες νοσηλευτού, κοινωνικού φροντιστή, καθαρίστριας και οδηγού.

Οι παροχές



Σημειώνεται ότι το Κέντρο θα λειτουργεί από 7.30  έως 3.30 και  θα παρέχει:
-Μεταφορά και παραμονή  στο χώρο
-Παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας
-Προσωπική Υγιεινή
-Παροχή φαγητού
-Δημιουργική απασχόληση  και ψυχαγωγία.
-Χώρους ξεκούρασης .
Πληροφορίες και Δικαιολογητικά ένταξης

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Βουργίδη Ευσταθία, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου καλώντας στο τηλέφωνο 26610 47534.