Σάββατο 13.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση Υδραίου για προτομή του Ι. Καποδίστρια στο «Πάρκο της Κέρκυρας» Θεσσαλονίκης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
01 Ιουνίου 2022 / 14:48

Συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε η Δήμαρχος  Μερόπη Υδραίου, στο περιθώριο της επίσκεψης της στην συμπρωτεύουσα, που ήταν καλεσμένη  από τον Δήμο Καλαμαριάς, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις υποδοχής του Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
 
Στη συνάντηση με τον κ. Ζέρβα, αφού συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η Δήμαρχος ζήτησε την συνεργασία  του,  προκειμένου  να τοποθετηθεί προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια στο «Πάρκο της Κέρκυρας», με έξοδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του σωματείου  «Ένωση Κερκυραίων Θεσσαλονίκης -Άγιος Σπυρίδων».  Την παραπάνω πρόταση θα δρομολογήσει η Δήμαρχος,  με εισήγηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι το πάρκο, βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (συμβολή των οδών Εγνατίας και Χαλκέων, στη Πλατεία Δικαστηρίων)  εντός της πλατείας Αριστοτέλους. Είναι σε ένα χώρο πρασίνου σε έκταση 1.500 τ.μ. που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πάρκο φυτεύτηκαν ελιές, κουμκουάτ, κουτσουπιές (κοκκινιές) και τοποθετήθηκε  Αναμνηστική Πλάκα με το έμβλημα της Κέρκυρας την ''απήδαλο ναύν''.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πάρκο Κέρκυρας, είναι ένας μόνιμος τόπος προβολής του νησιού, στην καρδιά της Β. Ελλάδας.