Κυριακή 01.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας για το Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού
31 Μαΐου 2022 / 14:08

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στεκόμαστε δίπλα στο Χαμόγελο του Παιδιού και σε κάθε άλλη δομή που επιτελεί τέτοιο μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας  εξέδωσε - μετά και την έντονη εκφρασμένη διαμαρτυρία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη - ψήφισμα που αφορά στη δομή «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και καταγράφει τα ακόλουθα:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ίδρυμα»

Καταγγέλλουμε την προκλητική και ανάλγητη απόφαση της Υφυπουργού εργασίας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου  εις βάρος του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) βάσει των οποίων δίνεται προθεσμία ενός έτους σε δομές που θέλουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, για να προσαρμόσουν τη λειτουργία, τη στελέχωση, τις κτιριολογικές προδιαγραφές τους και
τις εν τω συνόλω παρεχόμενες υπηρεσίες τους, , είναι «ταφόπλακα» για τις δομές του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ»
.
Το Νομοσχέδιο:

• δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες περιπτώσεις παιδιών, με ψυχοσωματικά  προβλήματα,
• δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον τους,
• δεν ενδιαφέρεται για την ηθική τους διαπαιδαγώγηση,
•δεν ενδιαφέρεται αν τα παιδιά αυτά θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, αλλά
• προτείνει μόνον τη μείωση του αριθμού τους ,περισσότερες τουαλέτες και φύλακες φρουρούς λες και τα παιδιά ζουν σε φυλακές.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στεκόμαστε δίπλα στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’  και σε κάθε άλλη δομή που επιτελεί τέτοιο μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο. Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας  στην κοινωνική ένταξη και όχι  στενά στην κτιριακή υποδομή. Το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’  27 χρόνια τώρα έχει αποδείξει την κοινωνική του προσφορά, την πολύ σημαντική δουλειά που προσφέρει και  δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί σε συρρίκνωση ή ακόμα χειρότερα σε κλείσιμο από μια αψυχολόγητη απόφαση.

Θα αγωνιστούμε σκληρά στο πλευρό του προέδρου και του ΔΣ του «Χαμόγελου» με στόχο την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο διαχωρισμός των δομών αποτελεί μια κατάφωρη αδικία και μονομέρεια. Δε γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν στους ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς παιδικής φροντίδας και προστασίας με τα παιδιά των δημόσιων  ΝΠΔΔ και εκκλησιαστικών φορέων!

Είναι ντροπή να βάζει την κοινωνία σε τέτοια διλήμματα, μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από την μνημονιακή , υγειονομική και ενεργειακή κρίση, στοχοποιώντας μια δομή η προσφορά της οποίας «αγγίζει τις τρυφερές ψυχές παιδιών» και είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη κι αποδεκτή. Χαμόγελο και ελπίδα για κάθε παιδί».