Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρδισε την πρώτη μάχη η ΑΕ Λευκίμμης

ΑΕ Λευκίμμης
28 Μαΐου 2022 / 10:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Απόφαση του CAS για μη επικύρωση της βαθμολογίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Παρασκευής ήλθαν καλά νέα από την Ελβετία, με μια απόφαση από το CAS που δείχνει ότι ο αγώνας για δικαίωση της ΑΕ Λευκίμμης και της Κοζάνης μπορεί να πάρει σάρκα και οστά.

Το CAS έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της Κοζάνης που ζητούσε από ΕΠΟ να μην επικυρώσει τη βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, δίχως πρώτα να εκδικάσει την ουσία της απόφασης που λήφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων, που έχει να κάνει με τον μηδενισμό της ΑΕΛ στο ματς με τον Μακεδονικό και την ανάδειξή του σαν πρωταθλητή, αντί της Κοζάνης. 

Η απόφαση αναφέρει:

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτησίας προσφυγών του CAS αποφαίνεται ότι:

1. Η αίτηση αναστολής και λήψης προσωρινών και συντηρητικών μέτρων που ζήτησε το Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνη στις 24 Μαΐου 2022, στην υπόθεση CAS 2022/A/8902 Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνη - Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία & ΑΣ Μακεδονικός & Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, χορηγείται εν μέρει.

2. Η εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την 10 Μαΐου 2022 αναστέλλεται μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης στην παρούσα διαδικασία διαιτησίας.

3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια σε σχέση με την επιβεβαίωση της τελικής κατάταξης του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και της καθορισμός των 3 ομάδων που θα προβιβαστούν στη Super League 2 μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας διαδικασίας διαιτησίας.

4. Όλες οι άλλες προτάσεις απορρίπτονται.

5. Τα έξοδα που απορρέουν από την παρούσα απόφαση θα καθοριστούν στην οριστική απόφαση ή σε οποιαδήποτε άλλη οριστική διάθεση της παρούσας διαιτησίας.
Λωζάνη. 27 Μαΐου 2022


 
Η απόφαση αυτή είναι μια πρώτη νίκη ΑΕΛ και Κοζάνης στον αγώνα που κάνουν για δικαίωση και πρέπει πρώτα να εκδικάσει την ουσία της απόφασης που λήφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων (αναμένεται ως 30/6/2022). Σημασία έχει ότι κέρδισαν ΑΕΛ και Κοζάνη την πρώτη μάχη και θα συνεχίσουν ώστε να κερδίσουν και τον πόλεμο. 

Τώρα το τι θα κάνει η ΕΠΟ, που δέχεται από την UEFA το ένα χαστούκι πίσω απ΄ το άλλο για τις αποφάσεις της κανείς δεν ξέρει.  Κανονικά θα πρέπει να αναβάλλει όλα τα ματς του Μακεδονικού στα μπαράζ για άνοδο στην Super League 2, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.