Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

 ΝΑΙ στην αλλαγή καταστατικού, ΟΧΙ στα πεπραγμένα του πρώην Δ.Σ.

ΕΠΣΚ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
27 Μαΐου 2022 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την παρουσία 16 από τα 28 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η Γ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας που ουσιαστικά είχε δυο θέματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την παρουσία 16 από τα 28 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η Γ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας που ουσιαστικά είχε δυο θέματα. Το ένα ήταν η τροποποίηση του Καταστατικού σύμφωνα με το νέο νόμο και το άλλο ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός των δέκα πρώτων μηνών του 2021 που διοικούσε η παράταξη του κ. Ποζίδη, τον οποίο διαδέχθηκε ο κ. Κουλόπουλος.

Τα σωματεία που ήταν παρόντα με δικαίωμα ψήφου: ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, ΑΟ Παξοί, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Αχιλλέας Νυμφών, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Κρόνος Αργυράδων, Ορφέας, Δίας Κασσιόπης, Ποσειδών Βιταλάδων, Μ. Αλέξανδρος, Ομόνοια,  Κεραυνός Δραγωτινών, Κεραυνός Ποταμού, ΑΟ Κοντόκαλι. Επίσης παρόντα ήταν τα σωματεία του Ολύμπου, του ΑΠΣ Μπενιτσών, και του Νέου 2017 που είχαν δικαίωμα λόγου, αλλά όχι ψήφου.

Η τροποποίηση του Καταστατικού πέρασε παμψηφεί, είχαμε 16 ναι από τα σωματεία και πλέον ένα απαραίτητο κομμάτι της λειτουργίας της Ένωσης προσαρμόστηκε με τα νέα δεδομένα.   

Για το θέμα του διοικητικού απολογισμού της περιόδου 1/1/2021 ως 29/10/2021 που ήταν η παλιά διοίκηση, 12 σωματεία τον καταψήφισαν θετική ψήφο πήρε από τον ΑΟ Παξών και «παρών» δήλωσαν Ολυμπιάδα, Αχιλλέας και Ποταμός.

Περίπου ίδια εικόνα και στον οικονομικό απολογισμό όπου τον καταψήφισαν 11 σωματεία, οι Παξοί τον ψήφισαν, ενώ Ολυμπιάδα, Ομόνοια, Ποταμός και Κοντόκαλι δήλωσαν παρών.

Αναμενόμενα όλα αυτά, αφού η ΕΠΣΚ άλλαξε σελίδα από τις εκλογές της 29ης Οκτώβρη 2021, αρνητικό όμως σε όλη αυτή την προσπάθεια, η απουσία 12 σωματείων σε αυτή τη Γ.Σ.

Η ΕΠΣΚ ενημέρωσε για την συνέλευση με το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας διεξήχθη χθες 25.05.2022 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας με θέματα:

  • Την τροποποίηση του καταστατικού μας κα την εναρμόνιση του με τις επιταγές της UEFA και FIFA
  • Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της θητείας της προηγούμενης διοίκησης από 01.01.2021 μέχρι και 29.01.2021, όπου και διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσής μας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι στις 18 Απριλίου 2022 καλέσαμε εγγράφως, τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης, την πρώην Ταμία και τον πρώην Γραμματέα και τους ζητήσαμε να καταθέσουν τους απολογισμούς τους όπως είχαν υποχρέωση.

Ο πρώην Πρόεδρος αποχώρησε και δεν συνεργάστηκε μαζί μας. Η πρώην Ταμίας κα  Σκλαβούνου έμεινε και κατέθεσε τον οικονομικό απολογισμό όπου και τον παρουσιάσαμε στην κρίση των σωματείων.

    Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το σώμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ήταν οι εξής:

  • τα σωματεία με ψήφους 16-0 υπερψήφισαν την τροποποίηση του καταστατικού μας.
  • ο διοικητικός απολογισμός της προηγούμενης διοίκησης καταψηφίστηκε με ψήφους 12 ΟΧΙ, 1 ΝΑΙ, και 3 ΠΑΡΩΝ.
  • ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης διοίκησης καταψηφίστηκε με ψήφους 11 ΟΧΙ, 1 ΝΑΙ και 4 ΠΑΡΩΝ.

Έτσι μια γκρίζα σελίδα στην ιστορία της Ένωσής μας ΈΚΛΕΙΣΕ.!

Εμείς προχωράμε μπροστά κοιτάζοντας το μέλλον του ποδοσφαίρου μας.

Καλούμε τα σωματεία μας στο επόμενο διάστημα να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, όπως ορίζει ο νόμος και να προβούν σε όλες τις διαδικασίες για την εγγραφή τους στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. και τυχόν θεραπείες αυτών που ήδη έχουν εγγραφεί.

Η Γραμματεία της Ένωσης θα είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια

Εμείς προχωράμε στο σχεδιασμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου και θα σας ενημερώνουμε για τα πάντα.

Σας ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας

Ι. Βλαχόπουλος       Χρ. Χυτήρης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια