Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου του Τμ. Μουσικών Σπουδών

συναυλία
27 Μαΐου 2022 / 15:17
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στη συναυλία συμμετέχουν φοιτητές της εκτέλεσης κρουστών του Μαξίμ Μανκόβσκι, της κατεύθυνσης εκτέλεσης Jazz του Δήμου Δημητριάδη, του Γιώργου Κοντραφούρη και της τάξης μονωδίας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ρόζας Πουλημένου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μεγάλη εορταστική συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει η χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΣ την Κυριακή 28 Μαΐου στον Άγιο Γεώργιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας στις 8.30μμ. Σε μουσική διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή του ΤΜΣ στον τομέα της Διεύθυνσης Χορωδίας Δρ Δημήτρη Κτιστάκη και φοιτητών της κατεύθυνσης εκτέλεσης Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας, το φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα που ποικίλλει από 4φωνα έως 12φωνα έργα και εκτείνεται από το μπαρόκ έως την σύγχρονη εποχή.

Αναλυτικότερα, η χορωδία του ΤΜΣ θα εκτελέσει έργα συνθετών του ιμπρεσιονισμού όπως Claude Debussy, κομμάτια σύγχρονων συνθετών όπως το "Svyati" του John Tavener με σολίστ τον καθηγητή Γιάννη Τουλή στο βιολοντσέλο, το "Cloudburst" του Eric Whitacre, το "Indodana" σε προσαρμογή του André van der Merwe, αλλά και ένα Medley τραγουδιών του Michael Jackson.

Το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου θα εκτελέσει μεταξύ άλλων την καντάτα με τίτλο "Actus Tragicus" BWV 106, για σοπράνο, άλτο, τενόρο, μπάσο σόλο, μικτή χορωδία, 2 φλάουτα με ράμφος, 2 βιόλες ντα γκάμπα και μπάσο κοντίνουο. Συμμετέχει ο τομέας Παλαιάς μουσικής με τους υπεύθυνους καθηγητές: Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο), Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο με ράμφος), Γιάννη Τουλή (βιολοντσέλο-βιόλα ντα γκάμπα).

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης φοιτητές της εκτέλεσης κρουστών του Μαξίμ Μανκόβσκι, της κατεύθυνσης εκτέλεσης Jazz του καθηγητή Δήμου Δημητριάδη και επίκουρου καθηγητή Γιώργου Κοντραφούρη, και της τάξης μονωδίας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ρόζας Πουλημένου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συναυλία της χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου είναι η πρώτη από την αρχή της πανδημίας και συμμετέχουν σε αυτή άνω των 100 φοιτητών όλων των ειδικοτήτων και κατευθύνσεων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.