Κατάργηση του clawback ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Κατάργηση του clawback ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Κινητοποίησεις 26 με 28 Μαΐου - Στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

24
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ταφόπλακα» για τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων αποτελούν τα άδικα μνημονιακά μέτρα των τελυταίων 10 ετών, επισημαίνει ο Ιατρικός Συλλόγος Κέρκυρας, δηλώνοντας τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών. «Η προστασία της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τομέα της διάγνωσης αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. 

Αυτό όμως απειλείται από την οικονομική ασφυξία στην οποίαν έχει περιέλθει ο κλάδος των εργαστηριακών γιατρών με τις πολιτικές υγείας των τελευταίων 10 ετών.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, οι πρόεδροι ολων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας,και το Συντονιστικό όργανο των κλινικοεργαστηριακών γιατρών καταδίκασε τα άδικα μνημονιακά μέτρα της αναγκαστικής επιστροφής χρημάτων (clawback) και της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate), τα οποία αποτελούν την ταφόπλακα στη βιωσιμότητα των εργαστηρίων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας συμπαρίσταται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών που έχουν εξαγγελθεί για τις 26, 27 και 28  Μαΐου 2022».