Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κοινωνία στο προσκήνιο

Γεράσιμος Βλάσσης
24 Μαΐου 2022 / 12:14

Γράφει ο Γεράσιμος Βλάσσης, μέλος απερχόμενης Ν.Ε. Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το μήνυμα του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και του συνεδρίου της σοσιαλδημοκρατικής μας παράταξης είναι ξεκάθαρο: Η κοινωνία στο προσκήνιο

Η αλλαγή που αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για αυτόν τον τόπο δεν δύναται να επέλθει με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο με οδηγό τον ελληνικό λαό.
   
Η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ήταν το έναυσμα της επικείμενης αλλαγής στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας. Το κάλεσμα στον ελληνικό λαό στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νομαρχιακών επιτροπών και συνέδρων ήταν εξίσου επιτυχημένο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας δείχνουν τον δρόμο. Η ανανέωση για την σοσιαλδημοκρατική παράταξη είναι μείζονος σημασίας ώστε ο κόσμος να καταφέρει να εμπιστευτεί ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ που στο παρελθόν τον απογοήτευσε.
   
Πλέον, οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίζουν και όχι τα μεγαλοστελέχοι,  όπως επισήμανε πολλές φορές στην ομιλία του και ο Πρόεδρος. Έχουμε υποχρέωση σαν παράταξη να δεχόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και να αφουγκραζόμαστε την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή που αναζητά ο δημοκρατικός λαός μας. 
   
Η εκλογική διαδικασία είναι η επιτομή μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Μια κοινωνία που δεν δέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα των μελών της είναι καταδικασμένη σε μια αέναη μάχη με τον κακό της εαυτό. Είναι αδύνατον να γίνει λειτουργικό και επιτυχημένο ένα σύστημα που σκοπό έχει να βελτιώσει την ζωή των πολιτών που το εμπιστεύονται αν με παρεμβάσεις αλλοιώνεται  η  βούληση τους.

Μετά από μια δεκαετία δύσκολου μετασχηματισμού για την παράταξη μας, ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού μας δίνει ξεκάθαρη εντολή για πολιτική ανανέωση τόσο στο εσωτερικό της παράταξης όσο και στο πολιτικό τοπίο της χώρας γενικότερα. Ο δημοκρατικός λαός με την επιστροφή του στον πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης μας καταθέτει μια αίσθηση ευθύνης και δημοκρατίας.

Χρέος μας να σεβαστούμε την επιθυμία του και να κάνουμε πράξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ανανέωση την οποία δηλώνουμε περήφανοι πως επιδιώκουμε. 
   
ΜΑΖΙ με τον δημοκρατικό λαό της χώρας θα έρθει η αλλαγή που όλοι επιζητούμε, όχι προτάσσοντας προσωπικά πολιτικά συμφέροντα και σχέδια ματαιοδοξίας, αλλά με σεβασμό στην ξεκάθαρη εντολή για ανανέωση στο εσωτερικό της παράταξης μας.
   
Το μήνυμα αυτό έχει ληφθεί και στο νησί μας, με τον σοσιαλδημοκρατικό λαό της Κέρκυρας να εμπιστεύεται για τη νέα νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11 μέλη εκ των οποίων τα 8 βρίσκονται σε αυτή τη θέση για πρώτη φορά. Ανάμεσα τους, και στην κορυφή μάλιστα της προτίμησης του κόσμου, νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, δυναμική, έντονο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς και φυσικά όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
   
Έχουμε υποχρέωση σαν παράταξη να δεχόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και να αφουγκραζόμαστε την επιτακτική ανάγκη για την ΑΛΛΑΓΗ που αναζητά ο σοσιαλδημοκρατικός λαός μας. 

Η εντολή των πολιτών στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές ήταν ξεκάθαρη ΑΝΑΝΕΩΣΗ.
 
Γεράσιμος Βλάσσης 
Mέλος της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ