Νέο ΔΣ εκλέγουν οι δάσκαλοι της Κέρκυρας στις 16 Ιουνίου

Νέο ΔΣ εκλέγουν οι δάσκαλοι της Κέρκυρας στις 16 Ιουνίου

Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ΠΕΜΠΤΗ 16 Ιουνίου 2022 στις 10:00 στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου

24
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας στην τακτική συνεδρίασή του την 19η – 5 – 2022  αποφάσισε, σύμφωνα με το καταστατικό, τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του στις 16 – 6 – 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου. 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης


                                                              
1.Εκλογή Προεδρείου
2. Λογοδοσία του Δ.Σ.
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
5. Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ.
6. Ψηφοφορία Διοικητικών και Οικονομικών πεπραγμένων
7. Συζήτηση επί των θεμάτων της Η. Δ. της 91ης Γ. Σ. του κλάδου( για την ημερήσια διάταξη της 91ης Γ. Σ. του κλάδου θα σας στείλουμε την τελική Η. Δ. όταν τη λάβουμε από το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.) και συζήτηση επί των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε.

8. Συζήτηση επί των προβλημάτων του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και των  ιδιαίτερων προβλημάτων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (εργασιακά, αδιοριστία – μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, ελαστική εργασία,  μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, αξιολόγηση κλπ.)

9.Ψηφίσματα

10. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων μελών Δ.Σ. και Ε.Ε. καθώς και αντιπροσώπων του Συλλόγου μας στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και στην 91η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.   
   
Εκλογική Διαδικασία: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 

Έναρξη ψηφοφορίας: 12:00 - Λήξη ψηφοφορίας: 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου
Για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.
 
                 
Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (διαφορετικές είσοδοι, αποστάσεις, αντισηπτικά), ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
 
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΠΕ «Οι εκλογές γίνονται στη σκιά του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περικόπτει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν απομείνει στους εργαζομένους. Ένας νόμος, που έχει ως στόχο, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε να περνάει ανεμπόδιστα, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Την ημέρα των εκλογών, δε θα είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, μια και ανάμεσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει περικόψει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, είναι και αυτό».
 
Δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου: Μόνιμοι, Αναπληρωτές, Ε.Σ.Π.Α. Μέλη του συλλόγου με πλήρη δικαιώματα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του συλλόγου (μόνιμοι και αναπληρωτές), οι οποίοι είναι ταμειακώς εντάξει.
           
Το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε. ομόφωνα αποφάσισε η συνδρομή των αναπληρωτών συναδέλφων  να είναι 15 ευρώ και των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου 8 ευρώ, την οποία μπορούν να καταβάλουν την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης στον ταμία του Συλλόγου.

Όσοι συνάδελφοι – σσες έχουν οργανική θέση σε άλλο ΠΥΣΠΕ μπορούν να λάβουν μέρος στις εκλογικές αρχαιρεσίες  αρκεί να προσκομίσουν βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής είτε από το Σύλλογο είτε από τον εκκαθαριστή της Διεύθυνσης Π.Ε. που ανήκουν.

Σε εφαρμογή του άρθρου 19 του καταστατικού του Συλλόγου καλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ως μεμονωμένοι υποψήφιοι ή ως συνδυασμός, να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:00, στo [email protected].
 
Είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές! Είναι απαραίτητο να συμμετάσχετε ενεργά στις συνδικαλιστικές λειτουργίες του Συλλόγου, συμβάλλοντας μέσα από την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή σας, στην αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δύναμη του Συλλόγου μας είστε όλοι εσείς που αγωνίζεστε ενωμένοι απέναντι στην σκληρότερη εκπαιδευτική πολιτική που έχει γνωρίσει ο χώρος μας. Η αυξημένη συμμετοχή, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θέλουμε εμείς τα σωματεία κι ότι δε θα τα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!