Ισχυρή η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργιακή συγκέντρωση (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων, ζητούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού

24
Μαΐου / 2022

συμμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤη πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σπυριδούλα Μάμαλου, δήλωσε ότι μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ένα ποσοστό συμμετοχής στην απεργία που προσεγγίζει το 70%.Το πρωί οι εργαζόμενοι στον Δήμο συγκεντρώθηκαν έξω από το Μαράσλειο, διατρανώνοντας το αίτημά τους να μονιμοποιηθούν χιλιάδες συνάδελφοί τους που εργάζονται χρόνια ως συμβασιούχοι, καλύπτοντας παρ' όλα αυτά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Βασικό αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.) και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο για να προωθήσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι προθέσεις της θα τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε. σε περίπτωση συνάντησης των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μαζί τους.