Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας για φωτιά σε πλοίο

Λιμεναρχείο
20 Μαΐου 2022 / 10:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο επικαιροποίησης Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο επικαιροποίησης Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και κατόπιν αιτήματος του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί άσκηση πυρκαγιάς στο πλοίο "ΕΡΜΗΣ".

Το γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε στο χώρο στάθμευσης οχημάτων (γκαράζ) του πλοίου και η "πυρκαγιά" άμεσα με τις συντονισμένες οδηγίες Πλοιάρχου και τις ενέργειες πληρώματος κατασβέστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με ενεργοποίηση του μόνιμου συστήματος καταιωνιστήρων (DREGER) του πλοίου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και το Σύστημα Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS/K.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ), άμεσα προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

Ενημερώθηκαν ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) , ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας, το ΕΚΑΒ, τα Πλωτά Περιπολικά Σκάφη, τα ρυμουλκά λιμένος "ΙΩΑΝΝΗΣ" και Ρ/Κ "ΧΡΗΣΤΟΣ", η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , η Πολιτική Προστασία Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Παραρτήματος Κέρκυρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου, τέτοιες δράσεις έχουν στόχο να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης του επιβατηγού κοινού στα πλοία, τη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας στη ναυσιπλοΐα καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση όλου του προσωπικού που έλαβε χώρα στο γυμνάσιο. «Κύριο καθήκον του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας παραμένει η διατήρηση της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη προστασία του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος» επισημαίνει η Λιμενική Αρχή.