Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το FVW Workshop της Περιφέρειας

FVW Workshop
17 Μαΐου 2022 / 15:11

Συμμετείχαν τουλάχιστον 40 Γερμανοί Τουριστικοί Πράκτορες και εκπρόσωποι γερμανικών μέσων ενημέρωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, το συνέδριο FVW Workshop με την συμμετοχή τουλάχιστον 40 Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων και εκπροσώπων γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν μεταξύ των συνδιοργανωτών και κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της 11ης Μαΐου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Αλεξάκη.

Το FVW, το μεγαλύτερο ΜΜΕ για τον Τουρισμό στη Γερμανία, συνδιοργανώνει το fvw workshop με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Κέρκυρας, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Κέρκυρας και άλλους φορείς του τόπου. Στο πλαίσιο των εργασιών του Workshop οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για  την ιστορία του νησιού, τις επιρροές της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το προσφερόμενο ξενοδοχειακό προϊόν του νησιού, εντός και εκτός πόλης.

Ο κ. Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τουριστική προοπτική της Περιφέρειας Ιονίων, ειδωμένης μέσα από το πρίσμα της ισόρροπης ανάπτυξης και των οριζομένων στην χάρτα για τον βιώσιμο τουρισμό, όπως εξειδικεύεται στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους στόχους της Αναπτυξιακής “Ευρώπη 2030”. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκης η τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας πρέπει να αποτελεί πλέον βασική μας στόχευση, καθώς χρέος μας είναι να παρέχουμε την ευκαιρία και στις επόμενες γενιές να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις σε ένα υγιές περιβάλλον, χτίζοντας το δικό τους θεραπευτικό πλέγμα.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι: Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, Αρετή Πρίνου, Υποδιευθύντρια ΕΟΤ Γερμανίας, Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος ΞΕΕ – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, Αλεξάνδρα Ανδριώτη, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρα, Κατερίνα Πολλάτου, Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης Fraport, Heiko Brix, Head of Touristic Offer Management, Eurowings
Mr. Paul Schwaiger, Commercial Director, Condor Mr. Benjamin Weidmann, Director Customer Offer and Trading, Eurowings Discover, Roland Gassner, Director Business Development, Travel Data + Analytics, Doreen Schwebe, Head of Local Product Management Sun & Beach, TUI
Mrs. Halina Strzyzewska, Group Head of Destination Greece and Cyprus, Alexander Trenks, Head of Flight, Ferien Touristik, Σπύρος Χαλικιόπουλος, Πρόεδρος AOCTA, Μανώλης Θέρμος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας.