Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εγκατάλειψη του ΕΑΚΚ έχει όνομα και υπογραφή

ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
17 Μαΐου 2022 / 14:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι η εποχή που φυτεύουν κηπευτικά και ίσως στο ΕΑΚΚ το γήπεδο ποδοσφαίρου να προσφέρεται, αφού κατάντησε «χέρσο χωράφι» για 2ο καλοκαίρι,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι η εποχή που φυτεύουν κηπευτικά και ίσως στο ΕΑΚΚ το γήπεδο ποδοσφαίρου να προσφέρεται, αφού κατάντησε «χέρσο χωράφι» για 2ο καλοκαίρι, με τον καθένα μας να νοιώθει θλίψη γι αυτή την εγκατάλειψη που έχει το Αθλητικό Κέντρο του νησιού μας.

Η εικόνα στο ΕΑΚΚ προκαλεί… απορεί ο καθένας πως είναι δυνατόν σε μια ολόκληρη Κέρκυρα να μην μπορεί να συντηρηθεί ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα; Η απάντηση για μας είναι ίδια. Όταν στον αθλητισμό μπλέκεται η πολιτική και οι πολιτικοί, το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό.

Οι πληροφορίες μας (εγκυρότατες) λένε ότι υπάρχει ένα χρέος για το νερό προς την ΔΕΥΑΚ που είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται αυτό που άφησε η ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη) και η ΕΔ του ΕΑΚΚ μίλησε με τον Δήμο Κ. Κέρκυρας γι αυτό. Η ΕΔ ζήτησε να «χαριστεί» ενώ η πλευρά του Δήμου πρότεινε να πληρωθεί το μισό ποσό σε δόσεις, αλλά όπως μάθαμε καμιά δόση δεν πληρώθηκε. Δεν θα σταθούμε στο ότι είναι πολύ ακριβό το τιμολόγιο του Δήμου για το ΕΑΚΚ, απλά στο γεγονός που φέρνει την καταστροφή το χλοοτάπητα.

Το ότι δεν ποτίζεται, έστω και ασυντήρητο, για να μην «καούν» και οι ρίζες, πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της «κόντρας» (πολιτικής ίσως;;) ανάμεσα σε ΕΔ και Δήμο και δυστυχώς υπάρχει αυτό το ντροπιαστικό αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάω τη δήλωση πέρσι τον Αύγουστο του προέδρου της ΕΔ κ. Στ Λυκούρη σε μένα προσωπικά (για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) ότι από το Σεπτέμβρη 2021 ο χλοοτάπητας θα είναι έτοιμος, η αλήθεια είναι ότι έβρεξε και φύτρωσε το χόρτο και έδωσε ο ΑΟ Κέρκυρα σαν γηπεδούχος κάποια ματς, αλλά….

Ν υπενθυμίσουμε ότι έφεραν εδώ τον Λ. Αυγενάκη, είπε πολλά, φωτογραφήθηκε, έγινε «κομματικός ντόρος» και γελάνε και τα τσιμέντα του ΕΑΚΚ για το αποτέλεσμα της επίσκεψης και πρέπει ακόμη μια φορά να απαριθμήσω. Θετικό ότι έστω και αν έκλεισε 4 μήνες, άλλαξε το μηχανοστάσιο στο κολυμβητήριο. Εκεί όμως που ο ηλεκτρονικός πίνακας 2-3 χρόναι τώρα ΔΕΝ λειτουργεί.

Να υπενθυμίσω ότι  η λυόμενη εξέδρα στο κλειστό ΔΕΝ άλλαξε, παρ΄ ότι υπήρξε υπόσχεση ότι θα έλθει έτοιμη από το ΟΑΚΑ, μεταχειρισμένη. Να υπενθυμίσω ότι μπαλόνι σε εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ-χάντμπολ στο ΕΑΚΚ ΔΕΝ ήλθε ποτέ.

Πέραν αυτού να υπενθυμίσω ότι στο ΕΑΚΚ ΔΕΝ υπάρχει ζεστό νερό και αθλητές-τριες μετά την προπόνηση φεύγουν για το σπίτι να κάνουν μπάνιο. ΔΕΝ υπάρχει καθαρίστρια και στο φιλότιμο γονιών, αθλητών, προπονητών παραγόντων μένει να καθαρίζουν για να μην βρωμήσουν. Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι ικανό το ΕΑΚΚ να προσφέρει όργανα απαραίτητα για το στίβο (αξίας 8.500€) και τρέχουν οι άνθρωποι του ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας σαν ζητιάνοι μήπως και χρηματοδοτηθούν από κάπου. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι ένα σκέπαστρο πίσω από την μεγάλη εξέδρα πάνω από 40 χρόνια περιμένει ο στίβος, αλλά…

Επειδή ο καθένας κρίνεται από το αποτέλεσμα, από αυτό ακριβώς θα κριθούν και όλοι όσοι έχουν σχέση με το ΕΑΚΚ, ξεκινώντας από την ΓΓΑ και φυσικά τον κ. Αυγενάκη, που ήλθε είδε, υποσχέθηκε, απήλθε και ξέχασε. Από τον πρόεδρο και ΟΛΗ της ΕΔ του ΕΑΚΚ, που δεν υπενθύμισαν και στον κ. Αυγενάκη και θα τους κρίνει ο καθένας μας σύμφωνα με όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο ΕΑΚΚ.

Οι εκλογές που θα γίνουν πιθανόν το 2023 ίσως φέρουν κάτι για το ΕΑΚΚ (στάχτη στα μάτια θα έλεγα), αλλά οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονται εκεί, με ήλιο, αέρα. Βροχή, με κόστος ψυχικό, σωματικό, οικονομικό ΔΕΝ ξεχνούν και ΔΕΝ συγχωρούν. Η πολιτική και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις ΔΕΝ χωρούν στον αθλητισμό, ούτε οι ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται, γιατί αφορούν την νεολαία, το μέλλον αυτού του τόπου. Το χειρότερο;;; ότι αντί να κάνουν κάτι, να δούμε ένα έργο, θεωρούμαστε κακοί και τους πάμε κόντρα. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται, ούτε και ο σωστός δημοσιογράφος παραπληροφορεί ή φιμώνεται.

Μια μόνο λύση υπάρχει για να τελειώνει αυτό το μαρτύριο με το ΕΑΚΚ, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να το πάρει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια