Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αγροτικός Σύλλογος Λευκίμμης» - συγκροτήθηκε νέος αγροτικός σύλλογος

Αγροτικός Σύλλογος Λευκίμμης
16 Μαΐου 2022 / 13:12
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πρόεδρος ο Σαμοΐλης Βασίλης, Γραμματέας η Κουρή Αλεξία, Ταμίας ο Κουλούρης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ο Καββαδίας Νίκος μέλη ο Σαμοΐλης Σπύρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τη συγκρότηση νέου Αγροτικού Συλλόγου στην περιοχή της Λευκίμμης με την επωνυμία «Αγροτικός Σύλλογος Λευκίμμης». Στις εκλογές ψήφισαν 135 μέλη και εκλέχτηκε 5μελές Δ.Σ. Στην πρώτη συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος ο Σαμοΐλης Βασίλης, Γραμματέας η Κουρή Αλεξία, Ταμίας ο Κουλούρης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ο Καββαδίας Νίκος μέλη ο Σαμοΐλης Σπύρος. Επίσης εκλέχτηκαν και 7 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία.
Όπως τόνισε το νέο Δ.Σ.: «Το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε μαζί και με την Ομοσπονδία τον αγώνα σε κάθε χωριό και σε πανελλαδικό συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θα διεκδικήσουμε:
•Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.
•Αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα
•Η Δακοκτονία να γίνεται με κρατική ευθύνη και όχι από ιδιώτες.
•Καλύτερες εγγυημένες τιμές για το λάδι και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης.»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.