Τετάρτη 27.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση και εκπαίδευση των Ρομά για θέματα πυρόσβεσης

Πυρόσβεση
16 Μαΐου 2022 / 11:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας μέσα στον καταυλισμό Ρομά και ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης, εκδήλωσης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2022 διοργανώνουν, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Δράση Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του πληθυσμού Ρομά προκειμένου να ενεργοποιήσουν την Κοινότητα Ρομά σε θέματα πυρόσβεσης με στόχο την προστασία και την ασφαλή τους διαβίωση, αλλά και την εκπαίδευσή   τους για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, στοχεύοντας στην εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς και κυρίως την προστασία της ανθρώπινης ζωής, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας μέσα στον καταυλισμό Ρομά και ενημέρωση για  τα μέτρα πρόληψης, εκδήλωσης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ώρα 10:00 π.μ., εντός του καταυλισμού Ρομά στο Λιβάδι του Ρόπα.

Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020». 
 
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.