Στις 20 αντί στις 15 Μαΐου αρχίζουν τα δρομολόγια προς Βίδο

Στις 20 αντί στις 15 Μαΐου αρχίζουν τα δρομολόγια προς Βίδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρχίζουν σε μια βδομάδα τα καθημερινά, τακτικά δρομολόγια για το Βίδο, με καθυστέρηση πέντε ημερών.

14
Μαΐου / 2022

Υπενθυμίζεται ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για το νησί, είχε δηλώσει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ότι η συγκοινωνία θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου. 
Με ενημερωτικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στο παλιό λιμάνι, το κοινό ενημερώνεται ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 20 του μηνός.

«Ενώ είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε αυτήν την Κυριακή, ο καπετάνιος μας ενημέρωσε ότι καθυστέρησαν οι ξυλουργικές εργασίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έδωσε, το καραβάκι θα είναι έτοιμο την Τρίτη, οπότε από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει» λέει στην "Ε" ο Σπύρος Νεράντζης.

Το δημοτικό καΐκι που έχει εκμισθώσει ο Δήμος σε επαγγελματία, θα έχει φέτος εισιτήριο 3 ανά άτομο. Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν για τους υπαλλήλους του Δήμου που μεταβαίνουν στο Βίδο για υπηρεσιακούς λόγους, τους κατασκηνωτές του Δήμου και των προσκοπικών συστημάτων & οδηγών εφ` όσον προσέρχονται συντεταγμένα κατά την 1η ημέρα της κατασκηνωτικής περιόδου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ, εφ` όσον επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών καθώς και από μέλη συλλόγων, φορέων και νομικών προσώπων, που βοηθούν στη λειτουργία της νησίδας και προσκομίζουν σχετική προς τούτο βεβαίωση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, για την κάλυψη των εξόδων του ο μισθωτής δικαιούται να εισπράττει αντίτιμο εισιτηρίου το ύψος του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία ευρώ (3,00€) για μετάβαση και επιστροφή.

Επίσης οφείλει ο μισθωτής να διαθέτει εβδομαδιαίες και μηνιαίες κάρτες μετακίνησης από και προς τη νησίδα Βίδο έναντι αντιτίμου οκτώ (8€) και εικοσιπέντε (25€) ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το σκάφος Άγιος Στέφανος έχει δυνατότητα μεταφοράς 75 επιβατών για τους θερινούς μήνες και 12 για τους χειμερινούς.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ