Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συσπείρωση, ενότητα και αγώνας για τη δικαίωση της ΑΕ Λευκίμμης

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
13 Μαΐου 2022 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας το πρωί της Παρασκευής 13/5/2022 έγινε ενημέρωση για το θέμα της ΑΕ Λευκίμμης, που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του νησιού, αφού μια εκτός λογικής απόφαση ρίχνει την ΑΕΛ στα τοπικά πρωταθλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας το πρωί της Παρασκευής 13/5/2022 έγινε ενημέρωση για το θέμα της ΑΕ Λευκίμμης, που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του νησιού, αφού μια εκτός λογικής απόφαση ρίχνει την ΑΕΛ στα τοπικά πρωταθλήματα.

Παρόντες και στο πλευρό της ΑΕΛ με δηλώσεις και κινήσεις τους οι βουλευτές Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Μπιάνκης (ΚΙΝΑΛ), ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Ι. Λέσσης, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ και αρκετοί αυτοδιοικητικοί. Παρών και το Δ.Σ. της ΑΕΛ με επικεφαλής τον Β. Γαρδικιώτη (πρόεδρο).

Στην παρουσίαση του θέματος, ενημέρωσε ο κ. Ι. Βλαχόπουλος (πρόεδρος της ΕΠΣΚ) για τα γεγονότα, τονίζοντας ότι το Φύλο αγώνα του ματς με τον Μ. Αλέξανδρο είναι αυτό για το οποίο ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ δεν τιμωρήθηκε και αυτό δεν χωράει ανταπόδειξη,, ενώ ο νομικός κ. Μικρούλης μέλος του ΔΣ. της ΑΕΛ έκανε μια εμπεριστατωμένη αναφορά στα γεγονότα, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η ΑΕΛ χρησιμοποίησε τον ποδοσφαιριστή Θεοδωράκη αφού είχε στα χέρια της απόφαση της ΕΠΟ ότι δεν ήταν τιμωρημένος, ενώ όπως είπε αν ήταν δεν θα τον χρησιμοποιούσαν όπως τέσσερις άλλους ποδοσφαιριστές.

Στάθηκε ο κ. Μικρούλης στην πρωτόδικη απόφαση που με 3-0 δικαίωσε την ΑΕΛ, ενώ όπως είπε πήρε αναβολή η πρώτη εκδίκαση της έφεσης στη συνέχεια, αφού ο νομικός σύμβουλος του Μακεδονικού επικαλέστηκε αδιαθεσία, πήγε σε ιατρικό κέντρο και έφυγε αμέσως, καταλαβαίνει κανείς τους λόγους. Επίσης αποκάλυψε ότι στην εκδίκαση της έφεσης ένας δικαστής ήταν υπέρ του Μακεδονικού, ένας υπέρ της Λευκίμμης και μια δικαστής έδειχνε ουδέτερη, ενώ όλοι έφυγαν από την αίθουσα σίγουροι ότι στη χειρότερη περίπτωση η Λευκίμμη θα κέρδισε με 2-1 την έφεση, η απόφαση της οποίας άργησε κάποιες μέρες να βγει. Μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το 3-0 σε βάρος της ΑΕΛ, ενώ το χειρότερο είναι πως ως το βράδυ της Πέμπτης 12/5/2022, δεν υπάρχει το σκεπτικό της απόφασης με η οποία δικαιώνει τον Μακεδονικό.

Όπως είπε ο νομικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΛ, για να προσφύγει στο CAS η ΑΕΛ, σε συνεργασία με την Κοζάνη, αφού και αυτή θίγεται από την απόφαση, πρέπει να έχουν την απόφαση με την αιτιολογία για την οποία πάρθηκε, ενώ θα χρειαστεί χρόνος για να δικάσει και να αποφασίσει το CAS, μπορεί και 4-5 μήνες.

Όλα δείχνουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς, πρέπει όμως και οι απόντες από την ενημέρωση που έγινε (Στ. Γκίκας, Ρ. Κράτσα) να δώσουν δυναμικό παρών, πρέπει ΟΛΗ η Κέρκυρα ενωμένη να αντισταθεί στο «έγκλημα» που έγινε σε βάρος της Λευκίμμης και όλοι μαζί ενωμένοι (τα πολιτικά να μείνουν στην άκρη) να βοηθήσουν ως την τελική δικαίωση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια