Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόφαση κόλαφος για το ποδόσφαιρο, καταργεί τους κανονισμούς

ΕΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ
12 Μαΐου 2022 / 15:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρέπει να δούμε με ρεαλιστικό μάτι, τι σημαίνει η απόφαση δικαίωσης του Μακεδονικού από την Εφέσεων της ΕΠΟ και πως αυτή μπορεί να καταστρέψει ότι υπάρχει όρθιο πάνω από έναν αιώνα τώρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρέπει να δούμε με ρεαλιστικό μάτι, τι σημαίνει η απόφαση δικαίωσης του Μακεδονικού από την Εφέσεων της ΕΠΟ και πως αυτή μπορεί να καταστρέψει ότι υπάρχει όρθιο πάνω από έναν αιώνα τώρα.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το Φύλλο αγώνα μέσα στο οποίο αναφέρει ο διαιτητής όλα όσα αξιοσημείωτα συνέβησαν σε ένα ματς και αυτό το ελέγχει η Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας, είτε λέγεται ΕΠΣ, είτε ΕΠΟ, είτε UEFA είτε FIFA. Με βάση αυτό αν πρέπει να τιμωρήσει κάποιος ή κάποιους που έχουν σχέση με τον αγώνα, το κάνει και το ανακοινώνει.

Βάση λοιπόν στην επιλογή παικτών για μια ομάδα που έχει τιμωρημένους ποδοσφαιριστές είναι οι αποφάσεις του αρμόδιου οργάνου. Έτσι ΔΕΝ έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάποιον ο οποίος έχει ποινή ώσπου να την εκτίσει. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΟΛΟΙ όσοι ΔΕΝ είναι τιμωρημένοι.

Μόνο σε μια περίπτωση πρέπει μια ομάδα να προσέξει, αν δεν έχει ελεγχθεί και δεν έχει βγει απόφαση σε φύλλο αγώνα από προηγούμενο,  πριν την έναρξη του επομένου ματς. Ερχόμαστε στην περίπτωση της ΑΕΛ και στεκόμαστε σε αυτό, χωρίς να μπούμε αναλυτικά σε κάθε άρθρο της παράβασης που ισχυρίζεται ο Μακεδονικός. Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ εξέτασε το φύλλο αγώνα του ματς Μ. Αλέξανδρος – ΑΕ Λευκίμμης, πριν το ματς με τον Μακεδονικό και γνωστοποίησε ότι επέβαλε ποινές σε 4 ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Αυτούς με βάση τους κανονισμούς η ομάδα της Λευκίμμης δεν μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει και ΔΕΝ τους χρησιμοποίησε. ΌΛΟΙ οι άλλες και ο Θεοδωράκης, για τον οποίο γίνεται λόγο, είχαν δικαίωμα συμμετοχής και αυτό έπραξε η ΑΕΛ. Που είναι το μεμπτό;;; Η ΑΕΛ ενήργησε 100% με βάση τους νόμους που διέπουν το ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς και έπραξε σωστά, όταν μάλιστα και επίσημα η ΕΠΟ έχει δώσει τον πίνακα των τιμωριών. ΓΙΑΤΙ να τιμωρηθεί και τι αξία έχουν οι νόμοι και οι κανονισμοί όταν βρίσκονται κάποιοι και τους ΑΓΝΟΟΎΝ;;;

Απόφαση περίεργη (για να μην την χαρακτηρίσω διαφορετικά) που γκρεμίζει όλο το οικοδόμημα της δικαιοσύνης και των κανονισμών με βάση τους οποίους παίζεται το ποδόσφαιρο, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτή η απόφαση-έκτρωμα βάζει μπουρλότο στο ποδόσφαιρο και αν άμεσα δεν εξαφανιστεί φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε άλλες ατραπούς. Αυτό που ΟΛΟΙ ξέρουμε και όλοι βλέπουμε ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται» απλά θα το επιβεβαιώσει ακόμη μια φορά.

Σωστός ή λάθος ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται, εάν δε είναι λάθος, τότε μπορεί να αλλαχθεί, αλλά όσο υπάρχει πρέπει να ισχύει και με βάση αυτόν να προχωράμε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια