Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικό Εργαστήριο «Σύνθεση και Μουσική Τεχνολογία»

Μουσικό Εργαστήριο
10 Μαΐου 2022 / 16:34

Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα από 16:00 έως 20:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου APOLLO LANDS, στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικής 2022, διοργανώνει Μουσικό Εργαστήριο με τίτλο «Σύνθεση και Μουσική Τεχνολογία» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022,  και ώρα από 16:00 έως 20:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι (Κτιριακό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου, Κέρκυρα).

Αντικείμενο του Μουσικού Εργαστηρίου είναι η γνωριμία με τους τρόπους με τους οποίους ο σύγχρονος μουσικός μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία σε κάθε στάδιο της παραγωγής μουσικής, από την σύνθεση ως την τελική διάθεση, συνδυάζοντας μοντέρνο εξοπλισμό και λογισμικά.

Εισηγητής του εργαστηρίου είναι ο κος Μηνάς Εμμανουήλ μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Βασικό κομμάτι του καλλιτεχνικού του έργου αποτελεί η μουσική παραγωγή, η σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής και ο ηχητικός σχεδιασμός για τις Παραστατικές Τέχνες. Έχει παρουσιάσει έργα στο Φεστιβάλ Αθηνών/Επιδαύρου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε πολλές άλλες θεατρικές παραγωγές που παίχτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 17 Μαΐου 2022, 16:00 - 20:00, Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι.
  • «Εισαγωγή στη σύγχρονη μουσική  τεχνολογία»
Η ιστορική σχέση της τεχνολογίας με τη μουσική δημιουργία. Οι σημαντικές εφευρέσεις του 20ου αιώνα και η  πραγματικότητα στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
  •  «Δημιουργία στο Home Studio»
Ο σχεδιασμός ενός μοντέρνου και  λειτουργικού home-studio. Τι πρέπει να γνωρίζω για να επιλέξω σωστά  υλικό εξοπλισμό και λογισμικά για την αποδοτικότερη εργασία. Χρήση  ελεγκτών και διεπαφών.
  •  «Λογισμικά μουσικής παραγωγής, σύνθεσης και επεξεργασίας ήχου»
Κατηγορίες μουσικών λογισμικών και χαρακτηριστικά τους. Σύγχρονα DAWs, Soft Synths & Samplers, Audio Editors, Restoration software, κ.ά. Η αξιοποίηση των έξυπνων συσκευών  (smartphones & tablets) στην μουσική πρακτική.
  • «Τεχνολογίες Ηχογράφησης και  ηχητικής προβολής»
Ο απαραίτητος ηλεκτρακουστικός εξοπλισμός για την ηχητική καταγραφή, αναπαραγωγή και προβολή. Ο ρόλος που παίζει η επιλογή του εξοπλισμού στο τελικό αποτέλεσμα. Η σημασία των  ακουστικών ιδιοτήτων του χώρου καταγραφής. Συστήματα στερεοφωνικής, surround και τρισδιάστατης ηχητικής προβολής.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προ-εγγραφή συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/gRpQaKo5vjHTKShQ8. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: [email protected], www.corfu.gr, www.interreg-apollolands.com, (Facebook) @InterregApollolands
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid 19) όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.
Το Μουσικό Εργαστήριο διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την υποστήριξη της εταιρείας Living Prospects Ltd. ανάδοχος του Δήμου στο πλαίσιο του έργου APOLLO LANDS.  

Το έργο APOLLO LANDS – ‘Network for traditions and heritage in music’, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A Greece - Italy 2014-2020 και υλοποιείται από τον Δήμο Acquaviva delle Fonti της Ιταλίας, τον Δήμο Trepuzzi της Ιταλίας, την Μουσική Ακαδημία “Tito Schipa” του Λέτσε της Ιταλίας, τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εταίρος του έργου APOLLO LANDS και η εταιρεία Living Prospects Ltd. επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα που θα εισάγετε στην αίτηση και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου με σκοπό τη διεξαγωγή του Μουσικού Εργαστηρίου.