Σάββατο 23.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικό Εργαστήριο «Άτυπη Μουσική Εκπαίδευση στην Κέρκυρα»

Μουσικό Αφιέρωμα
10 Μαΐου 2022 / 16:21

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, και ώρα από 18:00 έως 21:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου APOLLO LANDS, στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικής 2022, διοργανώνει Μουσικό Αφιέρωμα με τίτλο «Άτυπη Μουσική Εκπαίδευση στην Κέρκυρα» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022,  και ώρα από 18:00 έως 21:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι (Κτιριακό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου, Κέρκυρα).

Αντικείμενο του Μουσικού Αφιερώματος είναι η παρουσίαση της άτυπης μουσικής εκπαίδευσης που συντελείται στην Κέρκυρα από τις Φιλαρμονικές, τις Χορωδίες και τα λοιπά μουσικά σωματεία.
 
Εισηγητές του μουσικού αφιερώματος είναι η κα Ροζίνα Ανεμογιάννη, Μαέστρος της Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολινάτας, της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονίου, της Χορωδίας Λακώνων και της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού, ο κος Κωνσταντίνος Ζερβόπουλος, Δρ. Μουσικολογίας, Εκπαιδευτικός μουσικής, Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Κορακιάνας, η κα Χριστίνα Καλλιαρίδου, μέλος ΕΕΠ του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, Διευθύντρια της Χορωδίας Κέρκυρας και ο κος Σωκράτης Άνθης, Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής «Μάντζαρος». 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, 18:00 - 21:00, Συνεδριακή Αίθουσα στο Φαληράκι.
·        «Η λειτουργία των ερασιτεχνικών Χορωδιών στην Κέρκυρα. Ιστορία- Μέλη- Ρεπερτόριο – Διδασκαλία- Διδακτικό Προσωπικό»
Σύντομη παρουσίαση των ιστορικών στοιχείων αναφορικά με τη λειτουργία των χορωδιών  της Κέρκυρας. Αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων των ερασιτεχνικών χορωδιών σε σχέση με τις επαγγελματικές καθώς και των δυσκολιών που παρουσιάζονται  στη διδασκαλία αυτών. Αναφορά στη λειτουργία  συνόλου Μαντολινάτας. Ανάδειξη του ρόλου,  της προσφοράς και της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας αυτών των ερασιτεχνικών συνόλων και προτάσεις αναβάθμισης των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων.
·        «Κερκυραϊκές φιλαρμονικές: προσφορά – προκλήσεις – προβληματισμοί – προτάσεις – προοπτικές»
Αναφορά στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο ίδρυσης των φιλαρμονικών του νησιού της Κέρκυρας, της σημαντικής προσφοράς τους στις τοπικές κοινωνίες, ως φορείς προσφοράς άτυπης μουσικής εκπαίδευσης, πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
·        «Άτυπη μουσική εκπαίδευση στην Κέρκυρα από τις Χορωδίες»
Ο ρόλος του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ακαδημαϊκή, σεμιναριακή εκπαίδευση και επιμόρφωση των διευθυντών χορωδιών.
·        «Μπάντα: Βασική μουσική εκπαίδευση»
Η μετεξέλιξη της μπάντας, του λαοφιλέστερου μουσικού συνόλου, σε εργαλείο ζωής στα χέρια των νέων και, μέσο βασικής μουσικής εκπαίδευσης.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προ-εγγραφή συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/gRpQaKo5vjHTKShQ8. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: [email protected], www.corfu.gr, www.interreg-apollolands.com, (Facebook) @InterregApollolands

Στο πλαίσιο του μουσικού εφιερώματος, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid 19) όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.
Το Μουσικό Αφιέρωμα διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την υποστήριξη της εταιρείας Living Prospects Ltd. ανάδοχος του Δήμου στο πλαίσιο του έργου APOLLO LANDS.  

Το έργο APOLLO LANDS – ‘Network for traditions and heritage in music’, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A Greece - Italy 2014-2020 και υλοποιείται από τον Δήμο Acquaviva delle Fonti της Ιταλίας, τον Δήμο Trepuzzi της Ιταλίας, την Μουσική Ακαδημία “Tito Schipa” του Λέτσε της Ιταλίας, τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εταίρος του έργου APOLLO LANDS και η εταιρεία Living Prospects Ltd. επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα που θα εισάγετε στην αίτηση και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου με σκοπό τη διεξαγωγή του Μουσικού Αφιερώματος.