Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2700 Κερυραίοι ψήφισαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
08 Μαΐου 2022 / 21:17
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η αρχική εκτίμηση είναι ότι σε Κέρκυρα και Παξούς συμμετείχαν στις εκλογές περίπου 2700, περισσότεροι ακόμα και από την πρώτη Κυριακή των αρχαιρεσιών τον Δεκέμβριο, που μετείχαν 2370!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται (21:15) η καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά Τμήματα. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι σε Κέρκυρα και Παξούς συμμετείχαν στις εκλογές περίπου 2700, περισσότεροι ακόμα και από την πρώτη Κυριακή των αρχαιρεσιών τον Δεκέμβριο, που μετείχαν 2370!

Το κερκυραϊκό σκορ συμμετοχής στις εκλογές αναλογεί της εκτίμησης σε πανελλαδική κλίμακα, όπου πιστεύεται ότι η συμμετοχή θα είναι τελικώς της τάξης των 140 χιλ. Το γεγονός ικανοποιεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που είχε θέσει ως στόχο επιτυχούς διαδικασίας και θετικής προσέλευσης τους 100 χιλ. 

Η μεγάλη συμμετοχή των Κερκυραίων στην κάλπη αποδίδεται στην ένταση της αντιπαράθεσης, παρόμοια εκείνης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Καλά πληροφορημένες πηγές, έκαναν λόγο για πανστρατιά των επιτελείων ώστε να διαμορφωθούν συσχετισμοί στα όργανα, ενδεχομένως και σε διαφορά με τον κεντρικό συσχετισμό στο κόμμα.

Η επιβεβαίωση ή η διάψευση αυτών των ισχυρισμών θα φανεί με τα αποτελέσματα των εκλογών, βεβαίως από 'κείνους που γνωρίζουν καλά την εσωκομματική γεωγραφία στο νησί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.