Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προχωρούν τα έργα οδοποιίας της Περιφέρειας - Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Οδοποιία
06 Μαΐου 2022 / 13:17

Έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής Πέλεκα. Σε εξέλιξη το δίκτυο Παλαιοκαστρίτσας - Τζάβρου και η Βορειοδυτική Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καλό ...δρόμο βρίσκονται τα έργα οδοποιίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς οι εργολαβίες βελτίωσης της βατότητας βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί αρκετά τμήματα του προβληματικού και επικίνδυνου οδικού δικτύου του νησιού. Οι εργολαβίες περιλαμβάνουν κατασκευή ισοπεδωτικών στρώσεων ασφάλτου και ασφαλτοταπήτων, αντιμετώπιση λακκουβών και καθιζήσεων, βελτίωση κλίσεων κλπ. 

Ασφαλτόστρωση έχει ήδη γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής Πέλεκα: Ο οικισμός μέχρι τη διασταύρωση Συναράδων, τα Καρουμπάτικα, ο κεντρικός κόμβος του Πέλεκα, κόμβος της Άφρας, Κουλίνες, Καμπανιόλου, Αλεπού. Έχουν ήδη γίνει μεγάλα κομμάτια ασφαλτοτάπητα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγραμμίσεις, τόσο στα νέα όσο και στα παλιά τμήματα των δρόμων. 
Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, σήμερα τελειώνει η ασφαλτόστρωση στον οικισμό της Παλαιοκαστρίτσας, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν στο δρόμο προς Τζάβρο, σε όλα τα σημεία που υπάρχουν διαβρώσεις. 

Σημειώνεται ότι το συνολικό μήκος των οδικών αξόνων Μέσης Κέρκυρας ανέρχεται στα 97 χλμ, εκ των οποίων θα αποκατασταθεί το 40% αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση της εργολαβίας αποκατάστασης του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μέσης Κέρκυρας, υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο. 


Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης η εργολαβίες στο εντελώς κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της Βόρειας Κέρκυρας. Όσον αφορά τη ΒΔ Κέρκυρα, πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε το Σιδάρι και έπεται η Ρόδα, η Αχαράβη και ο παραλιακός δρόμος προς το κέντρο του νησιού. 



Τα έργα είναι ενταγμένα στα συνολικά τέσσερα μεγάλα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ που θα εκτελεστούν στην Κέρκυρα :

- Βελτίωση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μέσης Κέρκυρας

- Βελτίωση βασικού οδικού δικτύου Βόρειας Κέρκυρας 3.837.850 ευρώ 

- Βελτίωση βασικού οδικού άξονα Κέρκυρα-Κάβος και δευτερεύοντος οδικού δικτύου Νότιας Κέρκυρας 3.003.000 ευρώ 

- Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Όρους και Βορειοδυτικής Κέρκυρας 4.512.500 ευρώ

Η σύμβαση της εργολαβίας αποκατάστασης του δευτερεύοντος οδικού δικτύου στο Βορρά υπεγράφη τον Απρίλιο του 2022 και περιλαμβάνει τις περιοχές: Λάκωνες, Μακράδες, Βίστωνας, Πάγοι, Αρκαδάδες, Δάφνη, Αρμενάδες, Τεμενάδες, Καβαδάδες, Μαγουλάδες, Αρίλας, Αφιώνας, Αυλιώτες, Περουλάδες, Άνω και Κάτω Κορακιάνα, Σωκράκι, Ζυγός, Σγουράδες, Επίσκεψη, Κληματιά, Σφακερά, Ρόδα, Νυμφές, Άγιοι Δούλοι, Πετάλεια, Τριμόδι, Λαύκι, Σπαρτύλας, Στρυνίλας, Περίθεια, Λούτσες κλπ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ